d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Slut med vaccination for influenza hvis du er under 85 år

16. oktober 2020 - kl.16:33 - af:

sundhedstyrelsen_vaccine_600x250

Influenzavaccinationssæsonen ser ud til at blive den største i Danmark. Således også på Sæby Apotek og Østervrå Apotek.
Apotekets medarbejdere har siden 1 oktober foretaget mere en 1170 influenzavaccinationer, hovedsageligt til personer i risikogrupperne og sundhedspersonale. Hertil kommer ca. 600 vaccinationer mod lungebetændelse.

– Desværre ser det nu ud til at der kommer en pause i vaccinationerne, og vi ved ikke hvornår det lykkes Statens Serum Institut at skaffe mere vaccine. Vi må derfor melde pas for vaccination for influenza til personer under 85 år. Vi har nogle influenzavacciner tilbage specielt beregnet til personer født i 1935 eller før. Ligeledes er det ved at være slut med pneumokokvacciner mod lungebetændelse, fredag morgen var der ca. 30 doser tilbage, og der kommer først nye forsyninger til landet i 2021, siger apoteker Preben Smed Jeppesen.

”Det har været to forrygende uger med vaccinationer på Sæby Apotek” fortæller apoteker Preben Smed Jeppesen og fortsætter ” vi har haft indrette lokaler på første sal til vaccination af de mange der kunne klare trappen, og selvfølgelig i apoteket for resten. Det har været en meget positiv oplevelse. Vi har kun mødt glade og tilfredse mennesker, og modtaget megen ros for vores service – det varmer og giver ekstra mod på at yde en god indsats, så tak for det” slutter apotekeren.

Apoteket håber på at der kommer lidt flere influenzavacciner inden for de nærmeste uger, men man tør ikke love noget før de er i hus.
Når man alligevel er på apoteket, er man velkommen til at spørge om de har fået flere vacciner.

Skriv en kommentar......