d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Rikke Justesen er Sæbys nye fodterapeut

1. oktober 2020 - kl.11:36 - af:

Fodterapi

42-årig tidligere sosu-assistent åbner egen klinik som statsautoriseret fodterapeut. Behandling kan foregå både på nyindrettet klinik og i patientens eget hjem.

Der er sommerfugle i maven hos den 42-årige Rikke Justesen. Om få uger slår hun dørene op til sin egen klinik, hvor hun som statsautoriseret fodterapeut vil gøre sit til at folk I Sæby og omegn kan få sunde og velplejede fødder.

Det er godt et år siden at Rikke Justesen færdiggjorde uddannelsen som fodterapeut. Det er et halvandet år langt studie – så hver morgen gennem hele uddannelsen startede Rikke bilen klokken 6 for at køre fra Sæby til Tradium i Randers. Det er det nærmeste sted, hvis man vil tage den uddannelse.

“Det var selvfølgelig nogle lange dage. Klokken blev jo mange inden jeg var hjemme igen og så ventede lektierne. Men det har været det hele værd. At jeg kan åbne min egen klinik nu, er en drøm der går i opfyldelse, siger Rikke Justesen

Det seneste år har hun arbejdet på en klinik i Sindal, og det var den bedst tænkelige start for den nystartede iværksætter.

“I Sindal har jeg arbejdet sammen med to garvede og dygtige fodterapeuter, og jeg har fået en masse praktisk erfaring med mig. Derfor føler jeg mig nu rustet til at starte selv. Og når jeg nu ved at der er stor efterspørgsel på fodterapi i Sæby og omegn, så var det en forholdsvis nem beslutning at åbne klinikken”, siger Rikke Justesen, der får arbejdsplads på hjemadressen Strandkanten 33 i den nordlige del af Sæby.

“Jeg vil gerne give patienterne både sunde fødder og en oplevelse af velvære. Derfor var det oplagt at indrette klinikken herhjemme. På den måde kan jeg gøre det lidt mere hjemligt og hyggeligt. Jeg håber, folk vil tænke i retning af et badehotel, når de besøger mig på klinikken”, siger Rikke Justesen og tilføjer, at fodterapi ikke kun er for ældre mennesker eller folk med sygdomme.

“Jeg under alle – både unge og ældre – den glæde det er at have velplejede og sunde fødder. Det er trods alt mange timer, vi går og står på dem. Det mindste, vi kan gøre, er at sende lidt forkælelse og pleje ned til dem til gengæld for at bære os rundt i verden”, griner Rikke Justesen.

Kniber det med at komme afsted til fodklinikken, der får navnet Strandkantens Fodterapi, så har Rikke Justesen også mulighed for at hjælpe i patienternes eget hjem.

“Det er klart at ikke alle har mulighed for at komme afsted. Derfor tilbyder jeg også udebehandlinger, hvor jeg tager alt mit udstyr med ud og sørger for en optimal behandling hjemme hos den enkelte patient”, siger Rikke Justesen, der som tidligere social- og sundhedsassistent har masser af erfaring med pleje og behandling af borgere i deres eget hjem.

“Jeg glæder mig rigtig meget, det er klart. Ikke mindst fordi jeg nu, modsat tidligere, selv bestemmer hvor lang tid jeg vil bruge på mit job. Jeg synes det er vigtigt, at det hele ikke skal gå hu-hej vilde dyr, men at jeg har tid til at tage en snak med hver patient og bruge nøjagtig den tid hver patient har brug for, så behandlingen foregår i god og tryg stemning. Det er sådan, jeg gerne vil have det”, siger Rikke Justesen.

Hun har alle gængse typer fodbehandling på menuen. Alt lige fra en standard fodbehandling med beskæring af hård hud, oprensning og klipning af negle og en undersøgelse over mere avancerede behandlinger for feks. nedgroede negle, ligtorne, fodvorter og fremstilling af aflastninger til ømme fødder og så helt til en luksusbehandling, hvor patientens velvære er i ekstra fokus.

“Det er min erfaring, at rigtig mange gerne vil forkæle sig selv med en fodpeeling hvor jeg fjerner døde hudceller, brug af nogle lækre, blødgørende og velduftende produkter og en skøn omgang fodmassage som afslutning. Så det tilbyder jeg også, som et ekstra tilbud oveni en almindelig fodbehandling”, fortæller Rikke Justesen, der som en del af luksusbehandlingen bruger produkter fra det nordjyske wellnessbrand Badeanstalten.

“Jeg er så heldig at jeg både har fået lov at bruge Badeanstalten-produkter i behandlingen og har fået mulighed for at forhandle produkterne”, siger Rikke Justesen.

Første officielle åbningsdag er 20. oktober, men allerede nu er Rikke Justesen klar til at tage imod tidsbestillinger. Det kan ske enten på telefon 5240 8048 eller via Facebook. Her kan man læse mere og se billeder fra klinikken, hvis man søger efter Strandkantens Fodterapi.

 

FAKTA

På Strandkantens Fodterapi kan alle få fodbehandling.

Hvis man er medlem af Danmark eller har udvidet helbredstillæg, sørger Strandkantens Fodterapi for indberetning, så pengene hurtigt er tilbage på patientens konto.

En almindelig fodbehandling koster 390 kroner. En luksusbehandling har en intropris på 490 kroner.

Øvrige behandlinger er prissat efter tidsforbrug og sværhedsgraden af behandlingen.

En statsautoriseret fodterapeut er journalpligtig, hvilket betyder at alle patienters data og behandling dokumenteres. Normalt koster det 100 kroner (engangsbeløb) at åbne en ny journal, men frem til nytår tilbyder Strandkantens Fodterapi gratis journaloptag til alle patienter.

Skriv en kommentar......