d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Motorbåd var sejlet på grund og tog vand ind

16. september 2020 - kl.8:30 - af:

119525084_2818338798267620_7492401675833768489_n kopier

Tirsdag kl. 19.45 blev Sæby Redningsstation kaldt ud. En motorbåd var sejlet på grund ved Hirsholmene, og tog vand ind.

Pumper blev pakket ombord i FRB11, og kursen sat mod Hirsholmene. Der var stille vejr, men meget tåget, med ned til 10 meters sigt. Da redningsbåden var fremme ved positionen blev der holdt udkig efter den havarerede båd, mens der blev sejlet forsigtigt mellem de mange stenrev og holme i området, der var tæt på, men helt ude af syne.

Da FRB11 kom frem til båden, der stod langt oppe på et stenrev inden for Græsholmen, blev der sat et par redningsfolk og en pumpe ombord, så de kunne begynde at lænse båden, der havde taget meget vand ind.

Hjemmeværnskutteren Apollo, der havde været i området sendte en gummibåd over med en ekstra pumpe, og det lykkedes da at lænse båden så meget fri for vand, at de kunne begynde at trække den af grunden. Den stod hårdt, og der var ikke meget plads at navigere på, men med båden fortøjet stramt på siden af redningsbåden FRB11 lykkedes det, at trække den fri.

Turen gik forsigtigt ud gennem stenrevene, med hjælp fra Apollos gummibåd, der kunne sejle i forvejen. Med pumperne stadigt kørende lykkedes det at bugsere motorbåden ind til Strandby, hvor den straks blev taget på land ved værftet.

Herefter gik turen tilbage til stationen i Sæby, hvor redningsfolkene klokken 01 kunne afslutte og komme hjem i seng.

Skriv en kommentar......