d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Stor interesse for pneumokok vaccination

15. september 2020 - kl.8:07 - af:

apotek1-600x250

Sæby Apotek har siden midten af august tilbudt gratis vaccination mod pneumokoklungebetændelse, i samarbejde med APOVAC F.M.B.A., til borgere der er fyldt 65 år.

Tilbuddet er blevet taget godt imod af mange, faktisk så mange, at Sæby Apotek er et af de apoteker i Danmark, som har vaccineret flest. Op til weekenden 12-13. september var ikke færre end 207 borgere blevet vaccineret på Sæby Apotek.

”Vi er meget glade for at tilbuddet er blevet taget så godt imod” udtaler apoteker Preben Smed Jeppesen, og fortsætter: ”vi er langt fra færdige med at tilbyde vaccination mod pneumokoklungebetændelse, kampagnen fortsætter til nytår, og er gratis for alle over 65 år og personer med visse kroniske sygdomme, kan efter lægelig anvisning også blive vaccineret gratis, enten hos deres læge eller på apoteket”.

Sæby apotek har gennem flere år tilbudt influenza vaccination og gør det også i år, hvor vi starter med at vaccineret 1. oktober og fortsætter mindst til årsskiftet. Sidste år blev over 1100 borgere vaccineret på Sæby Apotek, et tal apoteket ikke forventer bliver mindre i 2020.

”I den ulykkelige situation med COVID-19 truslen hængende over vores hoveder – høj som lav – er der god grund til at lade sig vaccinere mod såvel pneumokoklungebetændelse som influenza, da disse sygdomme kan forværre en infektion med COVID19” udtaler Preben Jeppesen,

Når kampagnen med influenza vaccination starter, har apoteket de foregående år oplevet stor tilstrømning specielt de første dage, og det kan  blive en udfordring for såvel apotekets personale som vores kunder, at overholde de begrænsninger, der er udstukket i forsøget på at begrænse udbredelsen af COVID-19. Apoteket vil tage nogle forholdsregler, som skal begrænse smitterisikoen, men samtidig opfordrer apoteket til at man tager det lidt med ro, og venter til en anden dag, hvis der er mange på apoteket, når man kommer.

Influenza vaccination er gratis for alle over 65 år, personer med visse kroniske sygdomme, f.eks. sukkersyge, astma og visse andre lungesygdomme, hjerte-kar lidelser, samt gravide i 2. og 3. trimester.

Alle andre kan blive vaccineret mod influenza for kun 185 kr.

Vaccinationerne foretaget på delegation af APOVAC’s læge, der dels har udstukket retningslinjer for udførelsen af vaccinationen, dels fører tilsyn og er i beredskab, hvis der opstår en situation, hvor en læges vurdering er påkrævet.
Sæby Apotek har 9 medarbejdere der er certificeret til at udføre vaccinationerne på Sæby Apotek og Østervrå Apotek.

Skriv en kommentar......