d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Nordjyllands Kystmuseum lancerer ny guidet tur i Sæby

15. september 2020 - kl.8:04 - af:

Jernkilden red. kopier

Sæbys kulturhistorie emmer af spændende historier og kendte kulturpersonligheder. Det og meget mere kan du høre nærmere om på Kystmuseets nye guidede tur ” Kurbad, kunstnere og kildevand”, som finder sted i Sæbygård Skov. Turen har premiere lørdag den 19. september.

Sæbygård skov har siden 1700-tallet været sæbynitternes udflugtsmål. I 1881 blev den fine skovpavillon Skovlyst opført, og da der kort efter blev fundet en helsebringende jernkilde, byggede man et stort kur-og badehotel for at servicere de mange turister, som begyndte at valfarte til området.

I samme periode begyndte kunstmalerne også at strømme til Sæby for de havde fået øje på Sæbygård Skovs skønhed. Ligesom flere af Skandinaviens største forfattere fandt de både inspiration, rekreation og masser af selskabelighed i venners og kollegers lag i Sæby i denne tid.

Tag med på en fascinerende tidsrejse og hør guiden fortælle om kunstnere, kurbad og kilder i Sæby. De guidede ture, som er arrangeret af Nordjyllands Kystmuseum, finder sted hver lørdag eftermiddag kl. 14:00. Mødestedet er ved Skovlyst og turen tager en time, så de fleste kan være med.

Læs mere om den guidede tur og køb billet på Kystmuseets webside kystmuseet.dk

Skriv en kommentar......