d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Peter Laigaard:
Kan vi ikke gøre det lidt bedre?

14. september 2020 - kl.10:10 - af:

Peter Leigaard

Peter Laigaard, konservativ byrådskandidat, har skrevet dette indlæg.

I den forgangne ugen har jeg som mange andre ladet mig teste for covid-19.

Baggrunden var, at vi i privat sammenhæng havde været i selskab med en person som efterfølgende viste sig at være postiv. Personalet jeg har mødt både ved 1. test efter 4. dagen og nu ved gentesten på 6. dagen har været utrolig dygtige og kompetente, men man har også en følelse af, at de her test kan tages af en langt række grupper indenfor det sundhedsfaglige personale grupper og ikke kræver lægeuddannelse.

Efter selvisolationen havde jeg bestilte tid på 4. dagen i Hjørring med mine kone og alt forløb fint indtil jeg skulle gentestes. Her skulle jeg køre igenne Sindal på 6. dagen, da jeg havde tid kl 16 i Hjørring, men hele Sindal er gravet op. Det tog anslået 20-25 minutter ekstra at komme til Hjørring for at blive testet. Man når uvilkårlig at tænke: Kommer alle dem fra østvendsyssel til at tage turen tværs over, der burde gøre det efter arbejdstid? Ham fra jeg faldt i snak med fra Skagen, der arbejdede i Frederikshavn kunne fortælle mig at det ikke nyttede noget at køre andre veje mellem Frederikshavn og Hjørring – tiden ville blive den samme.
På coronaprover.dk kan jeg ikke se det er iøvrigt muligt at få en tid efter 16.45, hverken i Hjørring eller Aalborg. Så en lang transporttid er nu voldsom forøget.

Den samfundsøkonomisk regning pga. Corona krisen er og bliver astronomisk, og det tager mange år før regningen er betalt-men måske bliver den også unødvendig stor. Fænomenet Corona har nu stået på et halvt år, og uanset strategierne har skiftet mange gange, har der hele tiden været behov for at teste.

Derfor undrer det mig meget, at den kapacitet vi har med telte osv. ikke udnyttes bedre, og ikke mindst at kapaciteten primært ligger inden for almindelig “arbejdstid”.

Alle står i øvrigt i kæmpekøer ved de steder hvor der ikke er tidsbestilling som her i Frederikshavn. Vi bor, lever og arbejder i produktionsdanmark her i Frederikshavn kommune, og så kan det ikke nytte, at vi beder vores vigtigste råstof – vores arbejdskraft – tage fri i arbejdstiden for at stå i kø. Det koster for virksomhederne i Frederikshavn – men også for Danmark i form af produktionstab.

I Frederikshavn som er særlig udfordret, og som derfor har brug for endnu mere kapacitet, er der behov for at vi får bedre åbningstider, og muligheden for at bestille tid, det kræver så igen at de ansvarlige politikere straks tager i det her problem som har været kendt længe.

Kan vi ikke gøre det lidt bedre?

Skriv en kommentar......