d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Midlertidige besøgspåbud på alle plejehjem og sociale botilbud

9. september 2020 - kl.15:54 - af:

Aeldrecenter1_600x250

Da Frederikshavn Kommune har mange smittede med coronavirus, har de centrale sundhedsmyndigheder pålagt kommunen at indføre besøgsrestriktioner på alle plejecentre og sociale botilbud.

Frederikshavn Kommune fik i sidste uge status af rød kommune, da man har et højt antal smittede med coronavirus. Da smittetallene i kommunen stadig er stigende, har Frederikshavn Kommune fået et officielt påbud om at indføre besøgsrestriktioner på plejecentre og sociale botilbud for særlig sårbare fra Styrelsen for Patientsikkerhed og Social- og Indenrigsministeriet.

Sundhedsmyndighederne begrunder deres påbud med det aktuelle smittetryk i Frederikshavn Kommune. Der er “lagt vægt på, at der i Frederikshavn Kommune pr. den 8. september 2020 er 30,2 smittede borgere pr. 100.000 indbyggere. Desuden er der smitteforekomster spredt i kommunen.”

– Det betyder desværre, at man ikke på samme måde vil kunne besøge sine pårørende på kommunens plejecentre og sociale institutioner. Vi bliver nødt til at passe bedst muligt på vores mest udsatte borgere, indtil vi får brudt smittekæderne, siger borgmester Birgit S. Hansen.

Der er på nuværende tidspunkt konstateret én smittet beboer på et af kommunens plejecentre.

Påbuddet indebærer, at besøg som udgangspunkt skal foregå på udendørsarealer, og at besøg på indendørs arealer ikke kan finde sted, medmindre besøget sker i forbindelse med en kritisk situation eller at den besøgende er den nærmeste pårørende til beboeren.

Påbuddet er gældende med øjeblikkelig virkning og indtil sundhedsmyndighederne ophæver det eller fastsætter et nyt, senest den 1. oktober 2020. Beboerne og de pårørende vil modtage information direkte fra plejecentrene og botilbuddene.

Vær med til at bryde smitten

Frederikshavn Kommune har de seneste to dage haft fem nye smittede om dagen, og er nu oppe på 18 nye smittede inden for den seneste uge.

Det er disse retningslinjer, vi alle skal overholde:

  • Vask hænder tit (eller brug håndsprit)
  • Host eller nys i dit ærme – ikke i dine hænder
  • Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt
  • Vær opmærksom på rengøring, både hjemme og på din arbejdsplads
  • Hold afstand – bed andre om at tage hensyn

Du kan bidrage yderligere ved at installere den nye app: Smitte|stop. Du er anonym, og ved hjælp af din mobils kontakt med andre mobile enheder via Bluetooth kan du få besked, hvis du har været i nærheden af en person, som viser sig at være smittet med COVID-19. Herefter kan du blive testet, og på den måde kan man tidligt opspore evt. smitte.

Har du spørgsmål, er det altid muligt at ringe til corona-hotlinen på 70200233

 

En kommentar til: “Midlertidige besøgspåbud på alle plejehjem og sociale botilbud”

  1. Erik Larsen den: 9 september - 2020 19:05

    En rigtig god måde at holde afstand på er:

    Gå KUN 1 PERSON pr. husstand ind for at handle. IKKE ægtepar sammen og IKKE voksne sammen med at par børn

Skriv en kommentar......