d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Anderledes start på året for eleverne på Stidsholt i Sæby

9. august 2020 - kl.20:09 - af:

Stidsholt_600x250

I dag var dagen, hvor 116 elever skulle sige goddag til et år på efterskole og farvel til de trygge rammer hos mor og far. Efterskolen er normeret til max. 120 elever, og med de 116, der starter i dag, er det skolens næsthøjeste antal elever nogensinde.

Klokken 15 slog Idrætsefterskolen Stidsholt døren op til skolens 90 års jubilæumsår, og elever fra hele landet samt enkelte fra Tyskland og Grønland strømmede ind.
De forventningsfulde unge mennesker blev allerede ude ved vejkanten, mødt af deres fremtidige “forældre”, nemlig skolens lærer og ledere.
Her fik de oplysninger om den elev gang og det værelse, der skal danne rammen om deres liv de næste 11 måneder.

Der blev pakket ud, redt seng og kigget lidt på hinanden. Alle med afstand og forsøg på at efterleve de retningslinjer, der har præget stort set os alle de sidste snart 6 måneder.
Ved indgangen til hovedbygningen, var der også opstillet sprit automat, så alle på tryg vis kunne bevæge sig videre til skolens sportshal, hvor der blev budt velkommen klokken 16.
Opstillingen i hallen bar naturligvis også præg af retningslinjerne for corona, og det var derfor også en velkomst uden sang, hvilket forstander Andreas Larsen mente eleverne måske var meget glade for i forældrenes påhør, men de slipper ikke efter i dag, advarede han.

Forstander Andreas Larsen startede da også sin velkomst med retningslinjerne og reglerne for sygdom på skolen, for som han sagde: “Corona er her, og jeg er overbevist om, at vi kommer til at forholde os til og leve med den hele skoleåret. Dermed ikke sagt at vi ikke skal leve i efterskole ånden, men det er tilladt at tænke sig om”, understregede han.

Ellers bar eftermiddagen præg af de mange praktiske ting der skal til, når man starter på en efterskole og eleverne fik efter præsentation af skolens personale, lejlighed til at hilse på de kommende lærer og klassekammerater, hvilket foregik under åben himmel på skolens sportsplads.

Omkring kl 17.30 havde forældrene fået uddelt de sidste krammer til deres poder, en afsked med klump i halsen flere steder kunne man se. Nu skal de unge mennesker i 9. og 10. klasse stå på egne ben og opleve det fede ved at gå på en efterskole.

Skriv en kommentar......