d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Hvad skal bestemme placering af solcelleanlæg?

3. august 2020 - kl.0:16 - af:

IMG_2789 kopier

Redaktionen har modtaget dette indlæg til debatten, om opstilling af solcelleanlæg i Frederikshavn kommune.

Når man kommer kørende på Havensvej, er der i dag marker med god landbrugsjord på begge sider. Der er åbne marker, skov og endda en sø – samt et rigt dyreliv. Såfremt det foreslåede solcelleanlæg langs Havensvej bliver en realitet, vil dette snart være slut. Du vil få en brat opvågning – efter at have passeret søen ved Havens Skov fra Hørby siden – vil det gode landbrugsjord være “beplantet” med solceller i op til 3 meters højde på begge sider af vejen. Eftersom jordstykkerne på store dele af de 82 ha er kuperet, vil det være meget vanskeligt (læs umuligt), at få det til at falde i med landskabet, det kan selv høj beplantning ikke ændre på. – Forestil jer solceller som skæve tænder i landskabet. Er det sådan, at vi ønsker vores område? Og er det sådan, at Frederikshavn Kommune ønsker området vist frem til de turister, som vi også gerne vil have til vores område?

Havensvej er et af de tre foreslåede projekter i området Præstbro-Dybvad-Hørby som er i offentlig høring frem til 28. august. Skulle et eller flere af dem blive en realitet, vil det også blive med en udvidelse af transformerstationen i Badskær til følge – en udvidelse som vil betyde store gener for det lille lokalsamfund omkring transformerstationen.

Hvad vil der ske med solcelleparken den dag, hvor man har fået en bedre idé til at producere strøm – Landmanden har jo solgt sin jord til en udenlandsk producent af solcelleparken – mon de rydder op? – eller skal kommunen?

Bør det i det hele taget være den enkelte landmands rentabilitetsberegninger og sted i livet, som kan afgøre, hvad der skal ske med hans jord uden tanke for området?

Det kaldes grøn energi, men vi føler snarere, at det grønne tages fra os.

Lad det være en opfordring til alle at læse med på Frederikshavn Kommunes hjemmeside under høringer. https://frederikshavn.dk/politik/hoeringer-og-afgoerelser/aktuelle-hoeringer-og-afgoerelser/aktuelle-hoeringer-og-afgoerelser/arealer-til-stoerre-solcelleanlaeg/

Naboer til området
Hanne og Carsten Jakobsen
Helle og Arne Larsen

En kommentar til: “Hvad skal bestemme placering af solcelleanlæg?”

 1. Karsten Munk den: 3 august - 2020 08:47

  Vores energiforsyning skal holdes på danske hænder.
  Vi er måske bundet op på at sende opgaven i udbud så udenlandske firmaer kan byde på opgaven.
  Det må ikke ske. Staten blev grundig snydt med salget af Serum Instituttet til en arabisk investor.

  Jeg kan ikke undgå at tænke på den unge Greta Thunberg der sagde :”How dare you”. Et angreb på os ældre, som hun mener har smadret verdens klima og hendes chancer for et godt liv uden fattigdom og forurening…..

  Vi bliver flere mennesker der har brug for mad på bordet. Vi overlever ikke uden et fornuftigt landbrug.
  Her beskriver de berørte borgere hvordan landbrugsjord eksproprieres til fordel for solceller.
  Hvad er mest vigtig ? at kunne spise sig mæt hver dag ? eller have strøm i stikkontakten fra solceller ?
  Man vil have mere vild natur – flere nationalparker, måske også på bekostning af landbrugsland.

  Danmark er kommet i panikalderen, og det er som om alle beslutninger tages på baggrund af umodne teenageres følelser.

Skriv en kommentar......