d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Jeg døde i 35 minutter –
Jeg vidste det bare ikke

22. juli 2020 - kl.19:14 - af:

Helikopter_600x250

Redaktionen har modtaget dette brev fra Flemming og Marianne Nordenhof, Herlev.

Sommerferien er kun lige begyndt. Det er d. 2. juli 2020.

Cykelferien til Tyskland aflyst (Coronaferie lyder ikke alt for tillokkende). Sidder i et sommerhus ved Sæby med havets brusen i det fjerne. Sommerens første duft af kaffe og ditto cigaret (undskyld!), fylder mit velvære. Hvad min kone, Marianne, har gang i, véd jeg ikke. Alt ånder idyl.

Og pludselig går alt i sort – jeg véd det bare ikke – jeg er hjertedød.

Marianne ringer 112. Og nu går det stærkt. 112 overtager styringen og Marianne begynder under kyndig vejledning at give hjertemassage. Kort tid efter kommer en hel flok hjerteløbere, – hver for sig – en slagteriarbejder, en butiksejer, en pensionist – og de begynder at hjælpe Marianne, der er tæt på syregrænsen. Stadig med en insisterende 112 i røret.

Så ankommer lægeambulance og lægehelikopter, der flyver mig til hospitalet i Aalborg. Alt dette véd jeg stadig intet om. Jeg er hjertedød.

Efter 3 døgn på intensiv og 6 dage på hjerteafdelingen blev jeg overflyttet til 3 dage på Gentofte Hospital og er nu hjemme igen.
Her 20 dage efter mit hjertestop, har jeg det efter omstændighederne godt.

Vi er begge overvældede over den kæmpe indsats fra alle, der reddede os.

En hel særlig tak til de hjerteløbere fra Sæby som smed alt, hvad de havde i hænderne for at hjælpe et fremmed menneske og hans kone. Det betyder alt for os.
AF HJERTET TAK.

Flemming og Marianne Nordenhof
Herlev

Skriv en kommentar......