d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Lokale deltidslandmænd med i nyt landbrugsudvalg

8. juli 2020 - kl.11:31 - af:

Kødkvæg og deltidsudvalg kopier

Da LandboNords nye Kødkvægs og deltidsudvalg konstituerede sig for nylig, blev det blandt andre med deltidslandmændene Mikael O. Sørensen og Kurt Lund Sørensen fra Sæby som medlemmer.

Mikael O. Sørensen bor på Ny Faurholt ved Hørby. Her har han 18 hektar med eng, skov og agerjord, som alt sammen er lagt ud i græs til naturpleje, hvor der går 20 kødkvæg, som har adgang til skov og mark året rundt.

Kurt Lund Sørensen arbejder til daglig som faglærer og landbrugsleder på Fonden Nr. Vesterskov ved Brønden, som drives økologisk med 25 hektar græs og 5 hektar i omdrift med korn. Der er kødkvæg på 18 køer med opfedning af kalvene.

Sammen med resten af udvalget vil de sætte fokus på deltidslandmændenes og kødkvægsproducenternes interesser. Det involverer blandt andet afgræsning, pleje af naturen, Grøn Omsorg, biodiversitet og ”køb dansk”.

Udvalget har allerede haft fokus på de lækre og lokale danske fødevarer, som endnu flere forbrugere gerne må få øjnene op for. Derudover vil køb af lokale produkter bidrage til at forbedre bæredygtigheden, da transportomkostningerne mindskes markant.

Holdningen i udvalget er, at Nordjylland bugner af lækre lokale råvarer, som langt flere burde sætte tænderne i. Danmark producerer nemlig fødevarer af høj kvalitet, og masser af dem, så der er plads til, at endnu flere køber de gode danske fødevarer såsom okse-og kalvekød, oste, is, grøntsager m.m.

Vi har desuden høje krav til dyrevelfærd i forhold til mange andre lande. Derfor er håbet, at mange flere vil støtte op om de danske fødevarer, når der købes ind. Heldigvis har flere fødevarebutikker fokus på at støtte de danske producenter og alle de fantastiske danske fødevarer.

Udvalget vil også have fokus på biodiversitet, livet på landet, og på hvad landdistrikterne bidrager med til lokalsamfundet.

Der masser af aktivitet i livet på landet efter fyraften, hvor deltidslandmænd passer deres deltidslandbrug, for eksempel ved at pleje naturen. Der er også en masse ildsjæle på landet og i landdistrikterne, som gør en kæmpe indsats for at opretholde foreningsliv, arbejdspladser osv. Der er skøn natur, frisk luft og nok af plads på landet samtidig med at der også er en del beskæftiget her, og disse arbejdspladser skal vi helst beholde, mener udvalget.

Derudover vil det nye Kødkvægs og deltidsudvalg gerne pleje og videreføre det gode samarbejde, som LandboNord har med flere af de grønne organisationer som Danmarks Jægerforbund, Dansk Ornitologisk Forening og Danmarks Biavlerforening. Eksempelvis har der i fællesskab været fokus på blomsterstriber og vildtstriber.

Skriv en kommentar......