d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Coronahjælp fra Dybvad til Indien

6. juli 2020 - kl.8:52 - af:

Madpakker3 kopier

Selv om coronavirus er på retur i Europa, kæmper man en hård kamp mod pandemien i Indien – særligt i de fattige områder i eksempelvis Tamil Nadu, som Skæve-Hørby Sogn efterhånden i mange år har støttet i form af skolebygninger, -renovering og undervisningsmaterialer. To af lærerne på Dybvad Skoleafdeling var tidligere på året på besøg netop i Tamil Nadu sammen med en gruppe fra sognet, hvor der blev uddelt en flot sum penge, som skolens elever havde samlet i julemåneden. Og med corona-pandemien så skolens elever nu igen et behov for at stå sammen og hjælpe i Indien!

Eleverne fik derfor i ugen op til sommerferien et oplæg om lærernes tur til Indien og hverdagen for en skoleelev dernede, hvor rigtig mange er helt afhængige af dét gratis måltid mad, man får i skolen – men som nu ikke er en mulighed, eftersom eleverne er hjemsendt på grund af pandemien.  Temaet for den planlagte fundraiser – et sponsorløb lige før ferien – blev derfor at samle penge ind til ”madpakker”, og så var eleverne ellers rundt blandt familie og venner for at søge sponsorer.

Fundraiser-eventen, der fandt sted på Dybvad Stadion, vakte stor gejst blandt eleverne – hver gang de tilbagelagde en omgang kunne de jo med rette sige, at ”nu har jeg sørget for én madpakke mere”, og havde dermed sikret, at en indisk skoleelev ikke går sulten i seng.

En typisk indisk skolefrokost består oftest af ris, curry (spicy sovs) og et kogt æg. De ”madpakker”, som med Dybvad-elevernes hjælp nu kan udleveres under pandemien i stedet for skolemåltidet, består eksempelvis af et stort brød, smør/marmelade, bananer, pakker med kiks og en flaske vand – alt sammen for under 9 danske kroner.

Med dét in mente, løb og gik eleverne på stadion – 400 meter runden – i 60 minutter, hvor der blev samlet hele 16.000 kroner ind til madpakker, som nu er sendt afsted til Indien; altså midler til omkring 1.800 af de nævnte madpakke-rationer.

Det er Skæve-Hørby Sognes samarbejdspartner i Indien, skoleprojektet i Arcot Lutheran Church, som står for at uddele nødhjælpen til børn i de familier, hvor indtægtsgrundlaget – og dermed muligheden for nu selv at skulle sørge for noget andet end den ellers så stabile skolemad – er forsvundet under pandemien. Derfor lyder der både fra biskoppen og skolelederne i Tamil Nadu en kæmpestor tak til skolen i Dybvad for, at elever og lærere trods en afstand på over 8.000 kilometer har taget det fantastisk flotte initiativ til at sikre mad i hverdagen til de hjemsendte indiske skolebørn.

En kommentar til: “Coronahjælp fra Dybvad til Indien”

 1. Karsten Munk den: 6 juli - 2020 13:00

  Lidt har også ret.

  Hvis samtlige indere lægger 25 øre i en fælles pulje, ender den på 300millioner kroner

  Se det vil gøre en forskel, uden at forklejne det danske bidrag.

  Indien er efterhånden en økonomisk stormagt, med masser af store firmaer og velhavende borgere, men middel-og overklassen har ikke fået underklassen med på vognen.

  Overskriften til en Berlingske artikel fra 29. august 2008 lyder : “Kun Indien kan hjælpe det fattige Indien.”
  citat : En rapport, som Verdensbanken i denne uge offentliggjorde, blev en slem overraskelse for mange indere. Den fastslår. at 456 mio. indere, eller 42 pct. af landets befolkning selv efter et årti med voldsom vækst i den indiske økonomi og en blomstrende teknologi med outsourcing, er »meget fattige« og lever for under syv kroner om dagen. Rapporten konstaterer, at næsten en tredjedel af verdens meget fattige bor i Indien.” citat slut

  Jeg ved ikke hvad børnene ellers lærer om Indien, man må bare ikke give dem indtryk af, at deres bidrag ændrer noget i Indien som helhed.

  Mange danskere er kede af de ikke kan bruge 10.000kr på en charterferie, pga. corona lockdown, mens en halv milliard mennesker i Indien ikke ved om de får et måltid mad i morgen.

  Selv om danskere dropper charterferien og sender de 10.000kr til Indien, er det stadig som en dråbe i havet, lige som klimadebatten – vores mikroskopiske bidrag løser ingenting.

Skriv en kommentar......