d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Test for COVID-19 antistof på Sæby Apotek

24. juni 2020 - kl.11:07 - af:

apo1 600x250

Har du mistanke om at du har haft COVID-19, kan du nu få testet om du har dannet antistoffer mod COVID-19 på Sæby Apotek.

Testen udføres på en dråbe blod, og kan på 10 minutter afsløre om du har dannet antistoffer (IgM og IgG).

– Vi har uddannet nogle af vores medarbejdere til at foretage testen, og vi forsøger at kunne gøre det i hele åbningstiden, men vi må dog tage forbehold for tidspunkter, hvor der, på grund af sommerferien, ikke er en medarbejder med de nødvendige tilladelser. Inden du kommer skal du vide, at testen ikke kan afsløre om du er blevet smittet – det kan kun ske i regionens testcentre – der skal være gået mindst 3 uger siden du har været syg, for at testen er pålidelig, fortæller apoteker Preben Smed Jeppesen.

– Den test vi bruger er en af de mest pålidelige, der findes på markedet, dvs. den med stor sikkerhed giver det korrekte svar uanset om den er positiv eller negativ.

En infektion giver normalt en vis immunitet over for sygdommen, nogle i kortere tid, andre i længere tid, måske endda livsvarigt, men i øjeblikket ved vi ikke så meget om COVID-19. Forskerne arbejder i disse tider på højtryk, for at skaffe mere viden om netop COVID-19, herunder om man bliver immun efter at have været syg, og hvor længe den immunitet holder, i øjeblikket er dette spørgsmål åbent, slutter Preben Smed Jeppesen.

Testen koster 269 kr. Du er velkommen til at kontakte apoteket på e-mail ( saeby@apoteket.dk ) eller telefon 98 46 10 17, for at høre om hvornår det er muligt at få lavet testen.

Skriv en kommentar......