d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Hver gang, der lukkes funktioner op, kommer det os til gode

21. maj 2020 - kl.13:41 - af:

Birgit S. Hansen portræt kopier

I forbindelse med, at der fra Christiansborg er udsendt helt nye retningslinjer for en hurtigere åbning af flere funktioner, har avisen bedt borgmester Birgit Stenbak Hansen (Soc.) om en kommentar.

Borgmesteren peger indledningsvis på, at mere og mere åbnes af Folketinget, og hun understreger, at hver gang, der lukkes funktioner op, kommer det os til gode.

”Over 90 % af de kommunale funktioner, hvor vi servicerer borgere, er allerede i drift, men det, at de administrative kommunale ansatte nu kan møde ind fysisk, er godt og vil gøre, at vi kan give den et ekstra nøk,” lyder det fra Frederikshavn Kommunes borgmester.

Hun nævner, at det har været muligt at komme i kontakt med kommunen gennem hele nedlukningen i Corona-krisetiden, og dagtilbud, skoler, ældreområdet, handicapområdet, Park og Vej osv. er faktisk i næsten normal drift. Det er klart, at det hele er med udgangspunkt i at overholde alle vejledninger om afstand, vask og afspritning.

”Nu glæder vi os til at få læst vejledningerne om, hvordan det praktisk lader sig gøre med afstand mellem de administrative arbejdspladser osv. Det starter vi med på mandag i et samarbejde mellem ledelse og tillidsmandssystemet,” udtaler Birgit S. Hansen.

”Der er nogle ting, vi kan lære af denne tid om at arbejde hjemmefra, at afholde videomøder osv. Der er ting, vi skal tage med videre, men der er ingen tvivl om, at det at være i samme rum/hus på arbejdspladsen og at kunne lave kollegial sparring osv., ja, det kan ikke erstattes ved hjemmearbejdspladser og at sidde bag en skærm til møder.”

Birgit S. Hansen siger: ”Jeg har ikke været fortaler for, at Danmark geografisk skulle åbnes i forskellige tempi. Det har jeg ikke, fordi jeg ikke har kunnet se, hvordan vi skal styre smittegange og holde smittetryk nede ved forskellige forordninger i Danmark. Men at man nu lader de administrative medarbejdere møde ind i de dele af landet, hvor smittetrykket er lavt (som i vores område) – ja, det giver god mening. Det kan laves kontrolleret og med alle de nødvendige forbehold, så vi ikke spiller hasard med folks helbred.”

”Alt i alt er det godt, hver gang Folketinget lukker funktioner op efter nedlukningen, og at vi kan åbne for fysisk fremmøde vil også komme borgerne til gode, og det er det, kommunen er sat i verden for,” slutter borgmesteren sin kommentar.

 

Tekst: Per Rye

 

2 kommentarer til: “Hver gang, der lukkes funktioner op, kommer det os til gode”

 1. Carsten Jørgensen den: 21 maj - 2020 23:26

  Her var ikke mange holdninger til overskriften, men forventeligt!
  Der er lige afsat et millionbeløb til fremmelse af turisterne, som med “djævlens vold og magt” skulle igennem her i Coruña krisen, men kommer turisterne, hvem ved !
  Det kunne borgmesteren godt, i andensidste afsnit, have slået et større slag for.. men NEJ man går ikke partiformanden imod.. Gud bedre det.
  Vi er så afhængige af turisterne i vores landsdel og så kommer der der en sådan vælsindet udtalelse fra borgmesteren! ØV..

 2. Karsten Munk den: 22 maj - 2020 12:01

  Mette Frederiksen og sundhedsministeren sagde fra starten : “- Det er ukendt land, vi står i.”
  Mette Frederiksen var også ærlig ved at sige : ” Kommer vi til at begå fejl ? Ja.
  Kommer jeg til at begå fejl? Ja.”

  Det her kom bag på hele verden, og da finder man hen ad vejen ud af hvem man kan stole på, og hvem der forsøger at dække over sandheden.

  Vi ved ikke hvordan Danmark havde set ud med Jacob Ellemann Jensen som Statsminister. Han ville måske have ladet alting flyde, med åbne grænser og 50.000 coronasmittede europæiske feriegæster i vores sommerhusområder.

  For ikke så længe siden jamrede danskere over synet af døde Italienere, der blev kørt væk i militærkøretøjer. Allerede nu står danskere i kø for at komme på ferie i sydeuropa, som har været allerhårdest ramt af corona.
  Og man opfordrer dem til at komme herop !!!!!

  Danske virologer og fagfolk i sundhedsvæsnet er uenige om hvad coronavirus er og hvordan vi bedst beskytter os, og bekæmper sygdommen.

  Jeg søger så meget viden som mulig om corona uden om de danske statsmedier, der efter min mening ikke er neutrale i nyhedsformidlingen.

  Der sker uhyggelige ting i Kina, Rusland og mange andre steder, og vi kan ikke risikere at åbne grænserne igen.

Skriv en kommentar......