d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Blomsterende spor skal give plads til vilde blomster

20. maj 2020 - kl.21:37 - af:

Juni 2019 (4) kopier

Du har måske opdaget, at Frederikshavn Kommune fræser striber af græsarealerne rundt i byen. De gør det for at skabe plads til blomsterende spor.

I den seneste tid har flere oplevet, at Park & Vej har fjernet græs i vejrabatter og på større græsarealer rundt i byen. De har nemlig indført en ny driftsform, som de kalder NaturligVIS. Driftsformen skal give plads til flere vilde blomster og insekter.

’Den nye driftsform gør, at vi ikke længere klipper alt, der er grønt. Det betyder, at vi nogle steder blot klipper en sti eller en kant ud mod fortov og asfalten. Vi har også valgt, at så vilde blomster rundt i byen. Derfor fræser vi striber af græsset, så blomsterne får de bedst mulige levevilkår’ forklarer Anne Mette Finnerup, Afdelingsleder, Park & Vej.

Blomstrende og insektvenlige spor
Park & Vej fræser et spor i græsset, hvorefter de sår blomsterblandinger. Blomsterblandingerne er insektvenlige og består af vilde arter, som tilhører den nordjyske natur. Du vil blandt andet opleve engelsk græs, stedmoderblomster, røllike, kællingetand og hvid okseøje i de blomstrende spor. Disse blomster er flerårige, så du vil opleve dem igen år efter år.

Det bliver dog først til næste sommer, at vi kan nyde synet af alle blomsterne, men dette har de også tænkt på i Park & Vej. De har nemlig blandet morgenfruer og solsikker i blomsterblandingerne for at skabe en wow-effekt allerede i år.

Trafiksikkerhed er fortsat i højsædet
Der bliver naturligvis taget højde for gode oversigtsforhold på de steder, hvor du færdes i bil. Det betyder, at der bliver klippet et mindre spor i græsrabatterne ud mod vejen. De vilde blomster og øvrige arealer får lov til at stå vildt indtil sidst på sommeren, hvor der bliver klippet en enkelt gang.

’Vi håber, at byens borgere og besøgende tager godt imod NaturligVIS og nyder, at naturen flytter ind i bybilledet’ afslutter Anne Mette Finnerup.

Skriv en kommentar......