d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Kursister får penge retur fra FOF Vendsyssel

19. maj 2020 - kl.8:26 - af:

Group of seniors smiling at the camera

Lærerne får løn og kursister får penge retur fra din aftenskole!

Det har vi ønsket os i rigtig lang tid at kunne fortælle, siger glad skoleleder Kirsten Højrup hos FOF Vendsyssel.

Foråret blev ikke den sæson, som vi alle havde glædet os til og håbet på.

Kurser og foredrag kom godt i gang i hele Vendsyssel, men måtte stoppe brat den 12. marts på grund af risiko for Coronasmitte ligesom meget andet. Det har I orienteret kursister og lærere om løbende og mødt stor tålmodighed!

Vi har afventet nyt om fase 2 i genåbningen – om der igen kunne være aftenskole. Og nu ved vi det – det kan der desværre ikke før i fase 3, og vi kommer ikke til at genåbne generelt i juni. Der er nemlig ingen lokaler! Selvfølgelig skal børnene have førsteprioritet til skoler og haller og andre lokaler og faciliteter, så aftenskolen må vente til efteråret.

Vi har valgt, at kursister får penge retur og lærerne får løn for de manglende kursusgange i foråret.

Det kan lade sig gøre, fordi alle de kommuner, som vi samarbejder med i hele Vendsyssel, har givet tilsagn på, at de ikke trækker tilskuddene retur for foråret. Det udgør jo en del af lærernes løn!

Den anden del kommer fra deltagerens betaling for kurser, og det kan vi søge kompensation for i kulturministeriet, hvor vi kan søge mellem 70 og 90 %.

Vi har orienteret alle kursister direkte, og tilbagebetalingen sker gradvist og er forhåbentlig afsluttet inden sommerferien.

Og ja, selvfølgelig kommer vi til at tabe penge på forårets nedlunkning, men vi ser det som god stil, ordentlighed og god energi at betale retur og betale løn, når vi får tilskud og kompensation på plads til det, så vi kan begrænse tab hos vores kursister og lærere. Det handler jo om, at der skal være aftenskole igen til efteråret, og både kursister og lærere glæder sig!

Stor tak til kommunerne i Vendsyssel for vedvarende støtte til kulturlivet og den folkeoplysende voksenundervisning. FOF Vendsyssel samarbejder md alle kommunerne i Vendsyssel: Jammerbugt, Brønderslev, Læsø, Frederikshavn og Hjørring kommuner. I fase 3 og 4 har vi en vigtig opgaven nemlig at igangsætte kultur og aktiviteter og i det hele taget gode muligheder for oplevelser. Kulturlivet er særlig hårdt ramt af krisen på et tidspunkt, hvor kultur og fællesskaber er blevet endnu vigtigere for os alle.

Vi ser fremad med optimisme, og vi tror på et kulturliv i efteråret!

Derfor er vi i fuld gang med at planlægge et indholdsrigt efterår med både kurser og foredrag.

Sammen med lærer og kursister og foredragsgæster glæder vi os til, vi igen kan samles om kurserne og fællesskabet. Følg med påpå www.fof-vendsyssel.dk og på Facebbook.

Skriv en kommentar......