d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Så blev en rollator et “forbrugsgode”

14. maj 2020 - kl.8:04 - af:

Kasper Lau

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Kasper Lau, byrådsmedlem for Dansk Folkeparti.

På socialudvalgsmødet den 13/5 vedtog et flertal nye forringelser af kommunens velfærd indenfor socialområdet.
Det blev nemlig besluttet, at man i kommunen fremover vil betragte hjælpemidler, som f.eks. rollatorer, kugledyner og hårvaskebakker, som forbrugsgoder. Dermed kan kommunen nemlig fremadrettet spare penge, ved at flytte enten hele eller dele af finansieringen, over på vores svækkede borgere, i form af egenbetaling.

Dette er et udtryk for en fortsættelse af de seneste års negative udvikling, hvor man med den ene hånd pålægger borgerne øget egenbetaling, og med den anden hånd fastholder et af verdens højeste skattetryk.

Udviklingen øger risikoen for, at flere borgere udskyder brugen af hjælpemidler, og dermed hurtigere oplever forringelser af deres funktionsniveau, som forårsager en ringere livskvalitet, samt øgede udgifter for samfundet.

Som uddannet Social- og sundhedsassistent så mener jeg også, at beslutningen grundlæggende skader graden af værdighed indenfor området. Alene tanken om, at en døende sengeliggende borger, fremover skal betale for en hårvaskebakke, for at få vasket hår, finder jeg ganske enkelt ikke foreneligt med det danske velfærdssamfund.

Derfor stemte jeg imod beslutningen, og vil samtidig appellere til, at politikere på tværs af partier, rykker sammen og modarbejder den negative udvikling, som ændrer vores velfærdssamfund fundamentalt.

5 kommentarer til: “Så blev en rollator et “forbrugsgode””

 1. Bodil den: 15 maj - 2020 01:14

  En rollator – et forbrugsgode? Jeg får kvalme. En rollator er et middel til at en handicappet kan komme ud og få god motion, komme hen i butik, møde andre. Det betyder i sig selv, at personen med behov for en rollator får ikke bare bedre livskvalitet, men også et bedre helbred. Det kan være dyrt at spare. – Jeg havde ellers planer om at flytte til,Sæby til efteråret. Men nu bliver det vist en by i Aalborg kommune = mistede skattepenge i Sæby.

 2. Erik Larsen den: 15 maj - 2020 08:45

  Kan det virkeligt passe, at en sådan forringelse kan kan finde sted i en socialdemokratisk ledet kommune?

  Det er faktisk besluttet.

  Det må vi så huske til næste kommunevalg

 3. k.m. den: 15 maj - 2020 08:46

  En rollator bruges også i “patientens” hjem. Uden den er den ældre nærmest lænket til lænestol eller bliver sengeliggende, med deraf følgende skavanker fx sidde-liggesår og svindende muskler.

  Det fører nok til flere hjemmebesøg fra sundhedsplejen, og det er langt dyrere end at reservere en rollator til en gangbesværet ældre, som har betalt skat til velfærdssamfundet hele livet.

 4. k.m. den: 15 maj - 2020 12:07

  På kanalfrederikshavn.dk 10.12.2019 står : citat
  Har du et projekt, som kan være med til at understøtte integrationen i Frederikshavn Kommune, er det nu du skal finde computeren frem.

  Integrationsrådet åbner nemlig op for ansøgninger til Integrationsrådets Projektmidler, hvor både private, firmaer, organisationer og klubber kan søge om økonomisk støtte til integrationsprojekter og -arrangementer.” citat slut

  Det har kommunen råd til, mere skal jeg vist ikke sige om den ting.

 5. D.T den: 18 maj - 2020 16:25

  Skam jer!

Skriv en kommentar......