d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Ny driftsleder ansat på Sæby Varmeværk

6. maj 2020 - kl.14:33 - af:

IMG_1238 kopier

Karsten Thiessen er netop tiltrådt som ny driftsleder på Sæby Varmeværk.

Den nu 53-årige Karsten Thiessen er ”gammel” Sæby-dreng, og hans forældre er fortsat bosat i Sæby. Inden længe flytter han og familien til Sæby-området – i første omgang i familiens sommerhus.

Karsten Thiessen er uddannet som maskinmester fra Frederikshavn Maskinmesterskole MARTEC. Han har de seneste år beklædt en lignende stilling i Horsens og har i et par måneder i et vist omgang været ”udlånt” fra Horsens for at kunne få en glidende indgang i sin nye stilling i Sæby.

”Det er dejligt at kunne overtage ledelsen af et i forvejen veldrevet varmeværk efter Pauli Rugholt. Jeg glæder mig rigtig meget til at arbejde sammen med bestyrelsen og indgå som en del af driftsledelsen på Sæby Varmeværk, hvor jeg ser frem til en utrolig spændende opgave med omstilling i større og større grad fra fossil varme til grøn varme frem mod 2030,” siger Karsten Thiessen.

En af hans hovedopgaver bliver at få reduceret naturgasforbruget, hvilket den nye driftsleder også har beskæftiget sig med i Horsens. Han glæder sig over, at alle solfangere ved varmeværket er opstillet og i sommerperioden ventes at kunne forsyne varmeværkets forbrugere med 22-23 % af energiforbruget, mens resten i dag for det meste udgøres af naturgas.

Det er netop alternativer til naturgassen, man er meget opmærksom på. I den forbindelse indgår også planer om snarlig etablering af et datacenter tæt ved og i tilknytning til Sæby Varmeværk.

Sæby Varmeværks vision for de kommende år er, at værket vil være den foretrukne varmeleverandør, som med stor forsyningssikkerhed sikrer forbrugerne komfortabel og miljørigtig varme til konkurrencedygtige priser. Man vil derfor gennem god forbrugervejledning og optimering af værket og distributionsnettet sikre stabile leverancer.

Link til Sæby Varmeværk: www.saebyvarmevaerk.dk

Tekst og foto: Per Rye

 

Skriv en kommentar......