d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Bjarne Laustsen MF (S): På den anden side

30. marts 2020 - kl.8:32 - af:

bjarne laustsen_600x250

Corona krisen: Vores regering og den brede opbakning fra folketingets partier til at stå sammen og handle hurtigt og konsekvent er virkelig stærkt og viser samfunds sind i en svær tid som ingen af os har prøvet før. Og der er grund til at sige tak til alle der forsat bare kan passe sit arbejde og til alle dem der skal ta en ekstra tørn i  sundhedsvæsnet, i gør en forskel og er med til at holde hjulene i gang og sammen med forhåbentlig alle Danskere der er med til at efterleve sundheds myndighedernes anbefalinger for ikke at sprede smitten, især over for de mest udsatte i vore samfund.

Alt det vi gør sammen nu, gør forhåbentlig at de fleste kommer godt ud på den anden siden, men der vil desværre være virksomheder der går konkurs og mange vil miste deres arbejde, dem skal vi hjælpe så godt vi kan.

Ingen tvivl om Dansk økonomi vil blive hårdt ramt og da vi er et produktionsland og lever at af eksportere til hele verden, vil vi kunne se for os at hele verdensøkonomien vil tabe pusten for en tid, hvor lang og hvor dyb ved nok kun Corona virussen, for den kender ingen grænser.

Hvad kommer krisen til at betyde, nogle vil nok tænke nu bliver det nok ikke til noget med den 3 limfjordsforbindelse, men sådan ser jeg ikke på det, tværtimod for nu er der et ekstra argument for at komme i gang med den fjordkrydsning som vi har talt om i mindst 20 år, for mens nogen vil bygge læhegn, vil jeg heller bygge vindmøller, for vi vil også få brug for grønne investeringer, Det er set før at når der er krise, så kan samfundet og fællesskabet få hjulene til at snurre igen.

Derfor vil det også være en god ide at fremrykke offentlige investeringer, fx har vi et forsvarsforlig hvor vil skal have udskiftet alle forsvarets miljøfartøjer pengene er på budgettet, Tordenskiold vil nok have sagt, Hvad` dælen nøler i efter?

Og jeg er enig, vi må påregne en nedgang i de det maritime blå Danmark pga. Corona krisen, så derfor skal vi have bygget disse skibe i Danmark, vi bør også finde penge til et nyt DANA vores havundersøgelses skib er snart udtjent. Her har jeg nævnt bare 3 ting og listen er slet ikke udtømt for hvad vi sammen kan gøre.

Når den udenlandske efterspørgsel falder skal vi holde vores produktions apparat intakt. Og det er da fint nok at give tilskud for at holde hånden under virksomhederne og beskæftigelsen, men det må da vær langt bedre at få produceret noget som vi mangler og kommende generationer kan gør brug af i fremtiden, når vi forhåbentlig snart kommer ud på den anden side af krisen.

Skriv en kommentar......