d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Lone Frahm Vanggaard måske Danmarks sødeste kassedame

26. marts 2020 - kl.8:24 - af:

Danmarks sødeste

De fem finalister til Hjemmets kåring af Danmarks sødeste kassedame er fundet. Lone Frahm Vanggaard fra Dagli’Brugsen i Gærum er med i finalen. Nu kan alle danskerne være med til at hylde hverdagens helte.

Landets mange kassedamer kæmper hver dag en kamp i forreste linje for at sørge for, at vi al le sammen kan komme nogenlunde igennem coronavirussen Covid-19.

Kåringen af Danmarks sødeste kassedame m/k finder derfor i år sted i en særlig ånd. Hjemmets chefredaktør, Marianne Gram, har en særlig bøn til alle, der er med til at finde vinderen af Årets kassedame blandt de fem finalister:

“Der er så utroligt mange kassedamer, som fortjener anerkendelse. Vi skal tænke på dem, når vi stemmer på en af de fem favoritkandidater. Og tænk på kassedamerne, næste gang du handler i dit lokale supermarked eller hos din lokale købmand. Gi’ dem et smil og en sød bemærkning. Det fortjener de hver og én,” siger Marianne Gram.

Den 58-årige Lone Frahm Vanggaard begyndte som kassedame for fire år siden efter et langt arbejdsliv bl.a. i hjemmeplejen, på slagteri, som rejepiller og med at køre med pakker. Indtil en dag kroppen sagde stop, og hun måtte finde på noget andet.
Dyder som hjælpsomhed, opmærksomhed og et godt humør bliver nævnt igen og igen i kundernes indstillinger, og for Lone er det helt naturligt at være sådan:
“Jeg kan da huske, hvad de faste kunder hedder, og selvfølgelig skal der være tid til en lille snak og et smil,” siger Lone, der udover at stå ved kassen også passer pakkeafdelingen, benzintanken udenfor og bager brød og pizzaer til byens skolebørn. Hun fylder selvfølgelig også varer op, udleverer medicin, og sidst, men ikke mindst, så sorterer hun flasker fra automaten.

Udover Lone Frahm Vanggaard er der fire andre finalister til Hjemmets årlige kåring.

De fire andre finalister er:

1. Birthe Knudsen – Føtex Helsingør
Den 62-årige Birthe Knudsen hilser ikke bare på mange, når hun passer sit arbejde som kassedame i Føtex i Helsingør. Hun kender også mange af kundernes navne og følger lidt med i deres liv. Birthe kom fra restaurationsbranchen, hvor hun havde arbejdet i 30 år – de seneste ti på en bodega. Hun var glad for jobbet og havde mange søde faste gæster, men da hun grundet ejerens sygdom måtte stoppe, ville hun prøve noget andet.
En kunde kommer ligefrem med en blomst til Birthe.
“Min samlever kan have svært ved at finde ud af det med penge. Birthe giver sig altid tid til at hjælpe hende,” siger Michael Ring.

2. Helle Brandenburg – Netto Ålsgårde
Det er tredje gang, at Helle Brandenburg er nomineret til Årets Kassedame. Helle er uddannet hos en isenkræmmer og arbejdede i sit fag i mange år, indtil hun måtte stoppe på grund af en dårlig fod. Da hun fik muligheden for et prøveforløb i Netto, slog hun til. En uge inde i prøveforløbet, der var på tre uger, spurgte hendes chef: “Har du lyst til at blive fastansat”. Det ville Helle gerne, og nu, syv år senere, kan hun ikke se sig selv andre steder.

“Kunderne og kollegerne er min anden familie”, siger Helle, der er gift og mor til en datter.
“En dag, jeg kom hjem, stod der en supersmuk buket uden for min hoveddør. Jeg troede, den var fra min mand, men den var fra tre af kunderne. Der var en hilsen med, hvor der stod: “Fordi du altid er så sød”.”

3. Anne Svendsgaard – Q8 Vojens
Københavneren Anne Svendsgaard nyder at gøre kunderne glade på Q8 i Vojens, hvor hun har boet siden 1995. Dengang tog hun sammen med sin mand en beslutning om, at deres søn og kommende børn ikke skulle vokse op i det indre København. Hun er uddannet i herretøjsbranchen, men fik job på en konkurrerende tankstion i Vojens, og for fem år siden blev hun souschef hos Q8. Her er hun kendt som københavneren med det gode humør.
“Jeg kan se på lang afstand, hvis nogen er i dårligt humør. Så kan jeg godt finde på at komme om på den anden side af kassen og give en krammer,” siger Anne.

4. Katrine Hansen – Rema 1000 Haarby
Når 26-årige Katrine Hansen sidder ved kassen i Rema 1000 i Haarby på Fyn, er der en munter stemning i hele butikken. Hun smiler og snakker med hver enkelt kunde, og hun kender de fleste i byen.
Katrine boede sammen med sin kæreste i en ejendom, der lå på den grund, hvor der skulle opføres en ny Rema 1000. Det var derfor held i uheld, at hun også fik job i den nye butik, der skulle bygges på grunden. Katrine er kontoruddannet, men fandt hurtigt ud af, at hun hellere ville arbejde som kassedame.
Nogle af kunderne i butikken indrømmer gerne, at de tit vælger at gå i Rema 1000 frem for i et af de andre supermarkeder i byen – simpelthen fordi, der er hyggeligere i Rema.
“Det er den daglige kontakt med kunderne og at snakke med mennesker hele dagen, der gør mig glad. Det er det, jeg vil, og det jeg er allerbedst til,” forklarer Katrine, der har et livsmotto om at “Godt humør smitter”.

Det er muligt at afgive en stemme på en af de fem nominerede ved at udfylde stemmesedlen fra Hjemmet eller ved at gå ind på Alt.dk eller på Hjemmet.dk.

Sidste frist for at stemme er den 14. april.

Den endelige kåring finder sted i april, hvor vinderen ud over æren og glæden kan nyde en gaveregn til en værdi af over 27.000 kr.

Foto: Jens Bach

5 kommentarer til: “Lone Frahm Vanggaard måske Danmarks sødeste kassedame”

 1. Birgitte Hansen den: 26 marts - 2020 20:27

  Bliver glad når man møder hende i butikken

 2. Dorit Christensen den: 28 marts - 2020 10:45

  Hun er altid glad når man møder hende

 3. Michael Christensen den: 28 marts - 2020 10:48

  Hun snakker hele tiden og er sjov

 4. Lone Frahm Vangård den: 28 marts - 2020 15:14

  Lone har fortjent at vinde.. altid smilende og hjælpsom.

 5. Karl Henrik Hansen den: 30 marts - 2020 17:56

  Lone har og er altid smilende og glad. Altid go for en snak. Positiv og smilende. Har mødt Lone mange gange også før hun blev ansat i brugsen. Kan kun sige hun må være verdens bedste kassedame

Skriv en kommentar......