d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Frederikshavn Kommune kan også bidrage

26. marts 2020 - kl.20:29 - af:

Birgit_valg

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn kommune.

Det er en god melding, at kommuner og region kan bidrage til at sikre arbejdspladser i denne tid ved at fremrykke og evt. lave nye anlæg.

Nu hvor anlægsloftet er ophævet i 2020, vil Frederikshavn Kommune også se på, hvilke muligheder vi har for at fremrykke anlægsopgaver og investeringer.
Derfor er sagen sat på april økonomiudvalgsmøde, som er et Skype møde.
I Frederikshavn Kommune vil vi kunne fremrykke nogle nogle investeringer planlagt til 2021. Det vil kortvarigt give et pres på vores likviditet, men i og med de er planlagt til 2021 og skulle dækkes af kommende altså næste års indtægter,  ja så vil trækket være kortvarigt.

Et eksempel: hvis vi forestiller os, at opgaveholder på Sæby Havn, renovering (når de der skal udføre arbejdet er fundet efter udbud) kan nå at lave hele arbejdet i 2020, hvor der er afsat 25 mio på budgettet – ja så fremrykker vi beløbet på ca 32 mio afsat i 2021 til arbejdet.

Et andet eksempel vi kan bidrage med er, at bruge nogle af de ejendomsvedligeholdspenge og penge til asfaltarbejderarbejder, vi har planlagt til budget 2021 allerede i 2020.

Dækningsafgift for virksomheder kan udsættes til 2021 ifølge aftalen, men Frederikshavn Kommune har ikke dækningsafgift.

Det er også muligt at låne til flere anlægsopgaver – udmeldt af Indenrigsministeren. I først omgang vil jeg ikke anbefale, at vi låner.
Vi skal afvikle og afdrage, og i Frederikshavn Kommune  arbejder vi  på at nedbringe vores lånegæld.

Konklusionen er, at naturligvis skal vi i Frederikshavn Kommune se, hvordan vi kan bidrage. Og det vurderer vi på næste økonomiudvalgsmøde, nu hvor vi kender aftalen.

Skriv en kommentar......