d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Færre henvendelser til lægers konsultation

26. marts 2020 - kl.0:15 - af:

doctor-563428_1920

De seneste to uger har de praktiserende læger i Nordjylland oplevet, at patienterne i langt mindre grad henvender sig for at få en konsultation. Det samme er tilfældet for Lægevagten. Tendensen gælder også andre steder i landet. Det har gjort nordjyske læger bekymret.
Derfor lyder det fra Region Nordjylland: ”Du skal stadig kontakte din praktiserende læge hvis du fejler andet end COVID 19.”
– Vi er bekymret for, om der er patienter, der venter for længe med at reagere på nogle symptomer, som slet ikke handler om corona. Vi frygter, at der er patienter, der har helbredsproblemer, der ikke bliver håndteret i tide, siger formand for PLO Nordjylland, Annemette Alstrup.
COVID-19 håndteres på tværs af landets sundhedsvæsen. Det vil sige i et tæt samspil mellem de nationale myndigheder, Region Nordjylland, kommunerne og PLO (Praktiserende Lægers Organisation).
– Vi er glade for, at nordjyderne har taget budskabet til sig om at blive hjemme, så vi mindsker smittespredningen. Det er virkelig flot, at vi står sammen. Men det er selvfølgelig vigtigt, at borgerne reagerer, hvis de har symptomer på anden alvorlig sygdom, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).
Patienter må med andre ord gerne tage kontakt til sin egen læge, men det foregår blot på en lidt anden måde i dag.
Du skal altid ringe først eller sende en mail til din læge – og altså ikke møde fysisk op hos din praktiserende læge. Du kan opleve, at konsultationen med lægen bliver erstattet af en samtale over telefon eller over video.
Hvis det er nødvendigt med en undersøgelse eller kontrol af din sygdom, vil du stadig få tilbudt en konsultationstid eller et sygebesøg.

Region Nordjylland etablerer psykosocialt beredskab for medarbejdere under corona-pandemi
Sundhedspersonalet bliver psykisk belastet under en pandemi. Derfor har Region Nordjylland nu lavet et psykosocialt beredskab, der skal yde forebyggende, støttende og akutte indsatser for berørte medarbejdere under corona-pandemien.
– Selvom sundhedspersonale generelt er vant til at håndtere pressede situationer, så er vi nu i en situation, hvor personalet ikke kun kortvarigt og afgrænset er i en øget stresstilstand. Det kan skabe øget risiko for akut og kronisk stress, sygefravær til skade for både den ansatte, den ansattes familie såvel som for det samfund, der under pandemien har hårdt brug for den ansattes tilgængelighed og kompetencer, siger direktør for Kvalitet og Patientsikkerhed i Psykiatrien i Region Nordjylland, Jan Mainz.
– Derfor er det også ekstremt vigtigt, at vi er klar til både at yde en forebyggende indsats, støtte personale med krisehjælp og levere akutte indsatser, hvis der skulle blive brug for det, siger Jan Mainz.

Link, hvor der kan læses mere om indsatsens opbygning:
https://rn.dk/service/nyhedsliste-rn/nyhed?id=d4cdcc93-e8a0-4c24-9f59-6c4ebe80cfc0

(Kilde: Region Nordjylland)

Tekst: Per Rye

Skriv en kommentar......