d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Ida Skov:
Enhedslisten opfordrer!

23. marts 2020 - kl.15:39 - af:

Ida Skov

Enhedslisten opfordrer: Husk de borgere, der uforskyldt kommer i klemme i systemet pga. covid-19.

Det er rigtig godt, at Frederikshavn Kommune i lighed med de fleste andre kommuner fremrykker sine betalinger til selvstændigt erhvervsdrivende, som har leveret opgaver eller varer til kommunen. Det hjælper forhåbentlig sammen med regeringens hjælpepakker flere til at klare sig igennem corona-krisen.

Nu er der endelig også kommet en hjælpepakke til dagpengemodtagere mm så de bliver hjulpet i forhold til den klemme, de kommer i, når der er så mange, der sendes hjem  i disse dage og i den kommende tid.

Jeg og Enhedslisten appellerer til, at kommunen nu husker de borgere, der stadig er kommet i en ekstra klemme i systemet pga den ekstraordinære situation.  Det er de borgere, som af gode grunde ikke har mulighed for at leve op til krav forbundet med udbetaling af en kommunal ydelse (som f.eks. 250-timeres reglen eller kravet om fremmøde ift. børneydelse).

Vi foreslår at disse mennesker som udgangspunkt ikke trækkes i ydelse, så længe den undtagelsessituation, Covid-19 har bragt os alle i, forhindrer dem i at opfylde de sædvanlige betingelser for at få ydelser, eller blot ind til beskæftigelsesministeren eller STAR kommer med retningslinjer til at redde den gruppe borgere.

Ida Skov/Byrådsmedlem for Enhedslisten

 

Skriv en kommentar......