d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Genbrugspladserne lukker for private borgere

13. marts 2020 - kl.13:40 - af:

genbrug

Myndighederne har besluttet at alle offentlige aktiviteter, der ikke defineres som vitale, skal indstilles i 14 dage.

Kommunernes Landsforening har defineret, hvilke opgaver man anser for at være vitale. Disse anbefalinger ligger til grund for de tiltag, Forsyningen har gjort på affaldsområdet.

Forbrænding af affald
En vital opgave, der under alle omstændigheder skal holdes i gang.

Indsamling af affald ved husstanden og virksomheder
En vital opgave der under alle omstændigheder skal holdes i gang.

Miljøanlæg (deponi)
En vital opgave, idet myndighederne har lagt vægt på, at det private erhvervsliv skal holdes i gang. Det er derfor af afgørende betydning, at Forsyningen fortsat kan modtage og håndtere affald fra erhvervslivet.

Genbrugspladser
Er ikke defineret som en vital opgave. Den type affald vi modtager på pladserne, kan uden problemer opbevares ved boliger i en længere periode.

Myndighederne har meldt ud, at erhvervslivet skal understøttes og holdes i drift. Det er derfor vigtigt, at virksomhederne løbende kan komme af med affaldet.

På hverdage holder Forsyningen tre genbrugspladser åbne for erhvervsdrivende:

 • Ravnshøj (Stenvej)
 • Sæby (Ousenvej)
 • Skagen (Buttervej)

Den fortsatte åbning er disse pladser er udelukkende med baggrund i at understøtte erhvervslivets muligheder for at kunne komme af med affaldet.

Pt. udfører vi ikke adgangskontrol på pladserne, men det kan blive nødvendigt, så det udelukkende er erhvervskøretøjer med gyldigt erhvervskort, der får adgang. Vi forudsætter, at private borgere følger myndighedernes anvisninger. Ethvert besøg af private på genbrugspladsen bør således udsættes, til man fra myndighedernes side igen anbefaler det.

3 kommentarer til: “Genbrugspladserne lukker for private borgere”

 1. Karsten Munk den: 13 marts - 2020 16:25

  “Ethvert besøg af private på genbrugspladsen bør således udsættes, til man fra myndighedernes side igen anbefaler det.”

  Uden at lyde som en besværlig kværulant – genbrugspladsen er ude i fri natur, og ikke et sted man normalt giver hånd eller krammer naboen, hvis vi tilfældigvis mødes derude en mandag formiddag.

  Vi ved alle sammen hvor meget der køres på genbrug hver dag fra private. Det er både fra borgere der bor i lejlighed og eget hus.

  Har man afstemt fx med byens udlejere, om der må stå effekter uden for lejlighederne. Man kan tænke på borgere der skal fraflytte en lejlighed og tit efterlader ting der ikke skal med til næste bolig.

  Det her kommer formentlig til at tage lang tid, også ud over de 14 dage vi tager hul på fra mandag i næste uge.

  Oplysningen her bekræfter min påstand om at myndighederne ved mere om corona end den ønsker at fortælle os borgere, ellers kan jeg ikke se formålet med at lukke genbrugspladsen.

 2. John Larsen den: 13 marts - 2020 22:08

  @Karsten Munk

  Hvorfor ikke bare følge myndighedernes anvisninger ?
  Du har næppe noget der skal på genbrugspladsen, som ikke kan vente i 2, 3 eller 4 uger.
  Har du det, så bestiller du bare en vognmand, til at komme og hente effekterne, og da der så er tale om erhverv, så vil de til en hver tid får adgang.

 3. Karsten Munk den: 14 marts - 2020 10:03

  Jeg følger naturligvis sagen tæt, og respekterer det der bliver meldt ud, men der skal også være plads til at stille spørgsmål ved hvordan staten styrer det her.

  Jo mere præcis information der kommer ud, jo bedre.

  Man kan høre det der bliver sagt, men lige så vigtig er det der IKKE bliver sagt.

  Jeg forklejner absolut ikke det her, det får store konsekvenser, men vi må ikke være blinde for at staten ikke altid lægger alle fakta på bordet.

Skriv en kommentar......