d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Ønsker opgradering af hytter for folk på Hærvejen

18. februar 2020 - kl.0:03 - af:

Hærvejen, januar 2019 kopier

KFUM-spejderne i Thorshøj har søgt Frederikshavn Kommune om tilskud til at opgradere de nuværende patruljehytter til overnatningshytter for folk på Hærvejen. Hytterne er beliggende ved Stadionvej i Thorshøj.

Sagen var på dagsordenen forleden på Distriktsudvalgets møde. Forud for mødet indstillede centerchefen for Teknik & Miljø, at udvalget bevilliger 18.700 kr. til projektet.

Hytterne skal bl.a. møbleres med senge, og der skal sættes nye døre i. Prisen for en overnatning bliver – normal tarif – 30 kr. De penge, som tjenes ind ved udlejning, skal bruges til vedligehold.

Der søges om et tilskud fra Distriktsudvalget på 18.700 kr. Spejderne håber, at de med etableringen af hytterne langs Hærvejen vil få mere aktivitet i området. Det samlede budget er 22.700 kr., og egenfinansieringen udgør 4.000 kr. svarende til frivilligt arbejde, som ifølge ansøgningen er sat til 40 timer á 100 kr. Der er ikke søgt andre puljer.

Hærvejen er det moderne navn for det ene af de tre til fire gamle vejforløb på langs ad Jylland. Navnet stammer fra ca. 1930. Vejen jar gennem tiderne haft forskellige navne: OksevejenSakservejenGammel ViborgvejStudevejenAdelvejen og Pilgrimvejen. I dag taler man også om en dansk udgave af Caminoen. Hærvejen har i dag omkring 500 km vandrerute og 450 km cykelrute op gennem Jylland fra Padborg via Jelling og Viborg helt til Frederikshavn.

Link til Wikipedias omtale af hærvejen:
https://da.wikipedia.org/wiki/H%C3%A6rvejen

Link til omtale af ture langs den ”moderne” hærvej gennem Jylland:
https://www.haervej.dk/

Tekst: Per Rye

 

 

En kommentar til: “Ønsker opgradering af hytter for folk på Hærvejen”

  1. Per Rye den: 20 februar - 2020 14:27

    Distriktsudvalget har nu tiltrådt, at der bevilges 18.700 kr. til projektet.

Skriv en kommentar......