d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Fra karrieredrømme og byliv, til selvstændig virksomhed

13. februar 2020 - kl.10:24 - af:

DSC_2179 kopier

Det var de rolige omgivelser, den smukke natur og den billige husleje som fik Birgitte Poulsen, hendes etiopiske mand og deres to børn til at rykke fra Aalborg og lidt længere nordpå, lige inden barn nr 2 meldte sin ankomst i 2019. Den billigere husleje – og de ekstra kvadratmeter – skulle hjælpe til, at Birgitte kunne udvide og drive sin egen virksomhed, en virksomhed som bare startede som en hobby.

– Det hele startede kort efter, at jeg blev mor til Charlie, som er vores ældste. Jeg kunne mærke at jeg ville noget andet end at arbejde 9-16 og at mine kompetencer kunne komme i spil på en helt ny måde, når jeg talte med andre småbørnsfamilier, som jeg mødte til babysvømning, i mødregrupper og gennem mit netværk.

Virksomheden startede egentlig som en blog, hvorigennem Birgitte gav både faglige og personlige perspektiver på forældreskabet og det at være en nybagt familie. Men efter godt 6 måneder som blogger, blev det til et CVR nr og en nyfødt virksomhed.

– Jeg tog en række efteruddannelser og kurser, som specialiserede mig indenfor nogle af de emner som fylder en del hos mange nybagte familier; således kan jeg i dag kalde mig både slyngevejleder, ammevejleder og familieterapeut.

Nu tænker du måske hvad en slyngevejleder mon går ud på? Men du har måske set forældre som kommer gående med deres baby, viklet ind i et stykke stof på enten mor eller far. En slyngevejleder hjælper familierne med at lære at binde viklen sikkert og korrekt, at finde frem til hvilken vikle de kan købe og de hjælper sågar familien med at bære babyen på ryggen, hvis man skulle have brug for det.

– Det er enormt alsidigt, de konsultationer jeg afholder. Nogle familier har mig på besøg en enkelt gang, hvor jeg hjælper dem med deres vikle. Andre familier har længere forløb, fordi de måske har svært ved at tackle den nye hverdag med baby og bleer, så vejleder jeg dem via terapeutiske samtaler. Derudover får jeg stadig flere henvendelser vedrørende ammevejledning, da mange familier desværre oplever udfordringer når amningen skal etableres.

Mens mange iværksættere ellers orienterer sig mod Århus og København, så var Birgittes familie slet ikke i tvivl om, at det ville passe dem bedst at rykke nordpå. De så muligheder i det nordjyske, og Birgitte mærkede, at hendes tilgang og metoder passede vældig godt til det nordjyske temperament, og de nordjyske familiers behov. Birgittes familie flyttede til Præstbro kort inden barn nr 2 meldte sin ankomst. En lille pige som blev født i november 2019.

– Min mand, som oprindeligt kommer fra Etiopien og har været i Danmark siden 2016, forelskede sig straks i nordjylland, og har faktisk ikke været hjemme i Etiopien siden han flyttede hertil. Han har også en drøm om at starte egen virksomhed, og havde det ligesom jeg – at det gav mest mening at drive den fremtidige virksomhed fra den nordjyske muld, fremfor at søge med storbyerne.

Det betyder meget for Birgitte, at hun bor der hvor hendes kunder og klienter bor, og at hun dermed har en forståelse og indsigt i den hverdag og de muligheder som familierne skal navigere i. Men derudover så var det også drømmen om den landlige idyl og det mere rolige liv, som var tiltrækkende

– Jeg tror, at stadigt flere børnefamilier vil begynde at søge væk fra byen og ud til de mindre byer. Frisk luft, venskabelige naboer, smukke omgivelser, lokale events og husleje som er til at betale – det synes jeg er en god pakke! Professionelt så må jeg sige, at jeg elsker, at når jeg skal holde babycafe på Sæby bibliotek, så føler jeg mig hjemme. Vi kommer selv her med vores søn, og leger med venner og veninder. Vi svømmer ugentligt i frederikshavn svømmehal og elsker at gå ture i Jyske ås. Vi ved, hvordan det er at være børnefamilie i nordjylland anno 2020, og jeg kan derfor vejlede familierne som jeg møder, med oprigtighed og genkendelighed.

Den lille familie har bosat sig i et lejet hus i Præstbro, og håber på, at de skal bygge fremtiden her med forhåbentlig to selvstændige virksomheder i løbet af de næste år.

Birgitte er oprindeligt uddannet socialrådgiver, og har taget en række efteruddannelser som hun nu bruger til at vejlede og støtte nybagte- og småbørnsfamilier med både stort og småt. Du kan møde Birgitte ved en flere babycafe arrangementer rundt omkring på frederikshavn bibliotekerne henover foråret. Derudover kan du finde workshops og arrangementer på hendes egen hjemmeside, eller få besøg af hende i din mødregruppe.

Du kan læse mere på www.minfamilievejleder.dk

DSC_5946 kopier DSC_3787 kopier

 

 

Skriv en kommentar......