d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Sognepræst Helge Morre Pedersen takker af efter 38 år

11. februar 2020 - kl.15:47 - af:

Helge_600x250

I Albæk-Lyngså Sogn er sognepræst og arresthuspræst Helge Morre Pedersen næsten blevet en institution. Han startede som præst i sognet den 1.4.1982 – altså for 38 år siden.

I de mange år har Helge Morre Pedersen mødt mange sognebørn, både i de glade stunder hvor det har været barnedåb, konfirmationer og bryllupper, men der har også være nogle af de lidt mere tragiske. Han har begravet folk, som var mætte af dage, men også unge mennesker som kom af dage, enten p.g.a. uheld eller sygdom, men værst af alt er nok de børn, som aldrig fik lov at opleve denne jord.

Det er hele spektret rundt, og han har derfor haft kontakt til mange familier i sognet.

Nu slutter denne æra så den 1.4.2020, men Helge Morre Pedersen vil dog forestå konfirmationen af dette års konfirmander. Der er 3, der skal konfirmeres i Lyngså og 17 i Albæk. Der ud over vil han fortsætte som arresthuspræst 2020 ud.

Herefter flytter familien til Aarhus, nærmere bestemt til Skæring, for at komme tættere på børn og børnebørn.

Hvem der bliver den nye sognepræst vides endnu ikke, da stillingen først bliver slået op om nogle uger, og man forventer at den nye sognepræst tiltræder embedet den 1.5.2020.

 

Skriv en kommentar......