d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Spritbilist sigtet og anholdt på Sæbygårdvej

22. januar 2020 - kl.11:45 - af:

Alkotest_600x250

En mand i 50’erne blev sigtet og anholdt for spirituskørsel tirsdag den 21. januar kl. 16:13. Bilisten blev standset til et rutinetjek på Sæbygårdvej i Sæby. Her fattede betjentene fra hurtigt mistanke til, at manden var påvirket. En alkometertest viste, at hans promille var over de tilladte 0,5. Han blev derfor sigtet og anholdt for spirituskørsel.

Hvad er straffen for spirituskørsel?
Bliver du stoppet af politiet, vil du få følgende straf, hvis det er første gang, at du bliver taget for spirituskørsel:

Vi antager, at du tjener 30.000 kr. om måneden (brutto), og bliver taget med en promille på 0,93. Du får ca. 13.000 kr. i bøde. Du får også frakendt kørekortet betinget. Det betyder, at du skal bestå en ny teori- og køreprøve inden for 6 måneder. Dumper du til en af prøverne, skal du aflevere kørekortet og får det først tilbage, når du har bestået begge prøver.

Ved spirituskørsel skal du desuden bestå en ny teori- og køreprøve og gennemføre et ANT-kursus (ANT står for Alkohol, Narko og Trafik). Kurset varer 12 timer og koster 3.200 kr.

Bliver du taget flere gange for spirituskørsel, stiger straffen.

Læs mere om spirituskørsel her: sikkertrafik.dk/…/spirituskørsel

Skriv en kommentar......