d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Udpegning af politikere til kommunens udsatteråd

11. januar 2020 - kl.1:49 - af:

frederikshavn_kommune_raadhus_2-1

Udpegningen af Frederikshavn Kommunes Udsatteråd er i gang. Socialudvalget skal på udvalgets næste møde den 15. januar udpege 2 byrådspolitikere og deres 2 suppleanter til det første udsatteråd.

Udsatterådet skal ifølge byrådets beslutning bestå af 10–12 medlemmer med hver sin suppleant, som skal være bosiddende eller lokalt forankret i Frederikshavn Kommune. Rådet skal sammensættes på en måde, så der sikres viden om hjemløshed, misbrug og sindslidelser. Rådet skal også helst rumme viden om prostitution og vold.

Sammensætningen anbefales at være 4–6 udsatte borgere, 2 medarbejdere fra kommunen, 2 fra frivillige organisationer og 2 byrådspolitikere.

Den kommunale administration arbejder i øjeblikket med at udpege kandidater til udsatterådet. Det sker gennem rekruttering af borgere, medarbejdere og frivillige.

Der er rettet henvendelse til Psykiatrifællesskabet og Frivilligcenter Frederikshavn. Her er det op til foreningerne hver at vælge et medlem og en suppleant, som repræsenterer foreningerne. Borgerrekrutteringen sker ved en fælles indsats, hvor de frivillige foreninger og alle kommunens relevante afdelinger er inddraget i at informere borgere om muligheden for at være med i udsatterådet.

Center for Handicap og Psykiatri står for 3 informationsmøder for borgere i januar, hvor man opfordrer frivillige og medarbejdere til at invitere eller følges med borgere, så det sikres, at borgere i målgruppen får mulighed for at deltage.

Medarbejderne til Udsatterådet rekrutteres fra Center for Handicap og Psykiatri, da det er hensigtsmæssigt, at der i det første udsatteråd sidder medarbejdere, som arbejder direkte med borgere i målgruppen.

Ved udgangen af januar er alle kandidater til udsatterådet udpeget, og det endelige udsatteråd kan herefter udpeges.

Tekst: Per Rye

 

 

 

Skriv en kommentar......