d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Nordjyske virksomheder elsker bæredygtighed

8. januar 2020 - kl.8:50 - af:

dc316356-1e7a-4b46-a51a-401bc4b86169 kopier

Erhvervshus Nordjylland står bag den virksomhedsrettede bæredygtighedskonkurrence Tag Fat, der netop har lukket for årets tilmeldinger. Hele 124 virksomheder har tilmeldt sig, og dermed er konkurrencen sparket i gang med rekordmange deltagere i forhold til tidligere. Målet med konkurrencen – ud over at finde en vinder – er at løfte bæredygtighedsniveauet blandt deltagerne og i virksomhederne i hele Nordjylland.

Erhvervshus Nordjylland, regionens knudepunkt for erhvervsfremme, har netop registreret den sidste tilmelding til Tag Fat-konkurrencen, der frem mod finalen den 14. maj 2020 skal kåre den grønne regionsmester. Blandt de rekordmange tilmeldte er både virksomheder, der har stor erfaring med den grønne omstilling – og virksomheder, der bogstavelig talt er helt grønne, når det gælder bæredygtighed og cirkulær økonomi.

Både de erfarne og uerfarne, der gerne vil styrke deres grønne profil og bæredygtige bundlinje, deltager i et forløb hen over foråret, hvor målet er at afdække virksomhedernes grønne potentiale, deres nuværende bæredygtighedsprofil og deres arbejde med cirkulære ressourcer og materialer. Desuden sigter Tag Fat-konkurrencen mod at klæde deltagerne endnu bedre på i forhold til forankringen af en grøn profil i virksomhedens kultur.

– Årets mange tilmeldinger viser, at konkurrencens tema står højt på de nordjyske virksomheders dagsorden. 124 virksomheder har meldt tilmeldt sig Tag Fat-konkurrencen, og det tager vi som et tydeligt tegn på, at vi er i gang med at gå fra tanke til handling, når det gælder en miljømæssigt forsvarlig måde at drive virksomhed på. Det er også vores klare formål med konkurrencen; at vi via en strategisk indsats styrker bevidstheden og sætter fokus på en yderst relevant dagsorden, siger Sara Skovrup, projektleder på Tag Fat, der varetages af Erhvervshus Nordjylland i et tæt samarbejde med de 11 lokale erhvervskontorer, Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark, Region Nordjylland, Dansk Byggeri, Dansk Industri og Aalborg Universitet.

At behovet for et skærpet fokus på den grønne dagsorden er højaktuelt, ses også i den nyligt publicerede bæredygtighedsanalyse, der er udarbejdet af Nordjysk Virksomhedspanel, som Erhvervshus Nordjylland er en del af. Analysen finder du her her.

Deltagerne i Tag Fat-konkurrencen starter med at udfylde et spørgeskema om, hvad de allerede har gjort, og hvilke grønne tiltag de påtænker at igangsætte. Derefter indstiller de 11 lokale erhvervskontorer de virksomheder, som de mener, skal gå videre. Udover konkurrenceelementet er der også fagligt input til Tag Fat-deltagerne – via blandt andet to inspirations-camps, hvor deltagerne dykker ned i det konkrete arbejde med den grønne omstilling. En del af camp-forløbene er ligeledes at sikre, at deltagerne skaber et netværk, så de efterfølgende har gode sparringspartnere på området.

De tilmeldte virksomheder, der kan ses her, tæller alt lige fra vækstiværksættere til veletablerede virksomheder og det er et bredt udsnit af brancher, der er repræsenteret.

– Bredden blandt de tilmeldte viser, at bæredygtighed ikke kun er noget, der arbejdes med i en bestemt type virksomhed eller branche. Det er noget, alle virksomheder er nødt til at forholde sig til, og som flere og flere virksomheder har fokus på. I Erhvervshus Nordjylland har vi bæredygtighed som et gennemgående tema fra 2020, og jeg er overbevist om, at vi i løbet af Tag Fat-konkurrencen får sået en masse frø, som vi vil se spire i 2020, kommenterer Sara Skovrup.

Finaleeventet afholdes på Råt&Godt i Aalborg d. 14. maj, hvor arrangementet naturligvis afvikles bæredygtigt. Læs mere om TagFat på www.tag-fat.dk

En kommentar til: “Nordjyske virksomheder elsker bæredygtighed”

 1. Karsten Munk den: 9 januar - 2020 13:27

  ” – Bredden blandt de tilmeldte viser, at bæredygtighed ikke kun er noget, der arbejdes med i en bestemt type virksomhed eller branche. Det er noget, alle virksomheder er nødt til at forholde sig til” citat slut

  ”Nødt til at forholde sig til” er en sjov formulering der lægger op til fri fortolkning, men på mig lyder som frivillig tvang.
  Det er forhåbentlig ikke sådan, at et firma kommer i bad standing i kommunen, hvis det har et andet syn på klima og samfundet som sådan, end den efterhånden altdominerende klima aktivisme.
  Vi ser på TVNord, at Vesterbølle Efterskole opretter en klimaklasse.
  Lærerne er formentlig dygtige på hver deres felt, men nu står de pludselig med et nyt fag, og kan det tackles uden at blande personlige interesser ind i undervisningen?
  Man påstår, det ikke er meningen at pådutte elever en bestemt holdning om klimaet.
  Facebook opererer med :”Indhold er blevet faktatjekket af Science Feedback.” Det betyder, at Facebook har en gruppe såkaldt uafhængige faktatjekkere, der snager i hvad man lægger op på sin Facebook side. Hvis man deler videoer eller materiale som Facebook ikke bryder sig om, eller som de anser som fake news, så risikerer man at ens side lukkes.
  Det er meget farlig, at en global medievirksomhed som Facebook giver sig til at lege moralpoliti, og bestemme hvilke informationer der må deles på platformen.

  Tilbage til kommune, virksomheder og klimaklasse. Hvem siger de handler ud fra fakta, og ikke fake-news, igangsat af skumle typer i f.eks. FN og regeringer rundt om i verden.
  Er der ingen der tænker på, hvorfor alt pludselig handler om co2 og menneskabt global opvarmning? Og hvorfor man går så aggressiv til værks over for kritikere af denne holdningsmassage?
  De unge i klimaklassen skal så vidt mulig have videnskabelig korrekt, og politisk neutral undervisning. En kvindelig, mangeårig dansklærer siger selv det bliver en udfordring at skulle undervise i dette stof.
  De unge skal gå ind i klassen med sund fornuft og kritiske øjne – spørg gerne læreren ”hvor ved du det fra” måske skal man ligefrem spørge om lærerens oplysninger er resultat af Facebook´s faktatjek.

  Respekt for naturen er også det med ikke at smide alt mulig affald. Det er der nogen der burde tage alvorlig i sløjfen ude ved Vangen hvor vi drejer fra E45 ind mod Sæby.
  Det flyder med dåser, plast og andet ubestemmelig, som trafikanter kyler ud af vinduet.

Skriv en kommentar......