d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Nærvær og livskvalitet tilbage i ældreplejen

7. januar 2020 - kl.0:53 - af:

received_514123232687516 kopier

Dette indlæg er skrevet af, Mathias Rump Hansen, bestyrelsesmedlem i Dansk Folkeparti Frederikshavn.

Nærvær og livskvalitet tilbage i ældreplejen – opret fritidsjob og lad de unge hygge om de ældre.

Det er ikke ligefrem nogen nyhed at der mangler hænder i ældreplejen og skruen strammes gang på gang af såvel regeringen som kommunerne. Det første der bliver skåret væk når der spares er nærværen og de zmå hyggelige stunder, samtalerne og aktiviteterne med de ældre. Med andre ord er store dele af den ældre borgers sociale liv forsvundet. Men hvad nu hvis vi lod de 13 til 17 årige om at hygge om de ældre i deres fritid? – det er en gylden mulighed for at løfte livskvaliteten hos de ældre og samtidig får de unge gode lommepenge ud af det samt får lov at snuse til faget, hvilket kan føre til at flere får lyst til at arbejde og uddanne sig indenfor faget.

Fra kommunens side er det nogle få håndøre der skal til for at føre det ud i livet. Én ungarbejder, 10 timer ugentligt vil koste 35.000 årligt. Mit skøn vil være at en kommune som Frederikshavn kommune skal bruge 30 unge for at dække alle kommunens plejecentre og ældreboliger tilfredsstillende, det vil svare til en udgift til kommunen på under 1.100.000 kr. Årligt. Til gengæld giver vi således vore ældre en værdig, ja måske ligefrem mindeværdig alderdom – med andre ord har vi her en ren “win-win situation” der gavner alle, men mest af alt vore ældre borgere som vi i Dansk Folkeparti synes fortjener en værdig og ikke mindst hyggelig alderdom, synes du ikke?

Skriv en kommentar......