d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"PixlArt i Østervrå søger om tilskud til udstyr

18. november 2019 - kl.10:26 - af:

PixlArt-aften_600x250

Kunstgalleriet Pixlart på Liljevej i Østervrå søger Frederikshavn Kommune om et tilskud på 300.000 kr. til udstyr.

Pixlart er en non-profit forening og er bl.a. et digitalt udstillingssted for fotografier. Ud over udstillinger samarbejder Pixlart med Vrå Højskole om et læringsforløb, PixlAcademy. Det henvender sig til unge fra hele Norden, som vil lære mere om visuel kommunikation for derigennem at få en afklaring på, hvilken medieretning de skal søge videre i. Danmarks Journalisthøjskole og Medieskolerne i Viborg er også inddraget i læringsforløbet.

Eleverne bliver indskrevet på Vrå Højskole, og de skal undervises 2-3 dage i PixlArts lokaler i Østervrå, og det er PixlArt-ejet udstyr, der skal anvendes specifikt til dette formål. Pixlart har søgt midler og har indtil videre modtaget tilsagn på 300.000 kr. fra LAG-midler. Midlerne fra LAG forudsætter, at PixlArt selv finder yderligere 300.000 kr.

Pixlart, hvis indehaver er Tao Lytzen, forventer, at der vil deltage mellem 16 og 24 studerende hvert semester på PixlAcademy.

Økonomiudvalget behandler ansøgningen på udvalgets næste møde den 20. november. Såfremt Økonomiudvalget ønsker at støtte Pixlart med 300.000 kr., kan der peges på kontoen ”Pulje til prioritering i by og opland”.

PixlArt anfører i ansøgningen, at man forsøger med inspiration fra kommunen at løfte opgaven med kulturinddragelse på nye måder.

”Gevinsten bliver en slags “Hjæp til selvhjælp”, da PixlArt derigennem vil løfte sin økonomi og sine muligheder i fremtiden. Så skal vi i fællesskab skabe et fyrtårn for unge kreative mennesker i Vendsyssel. Det kan kun blive godt,” hedder det bl.a. i PixlArts ansøgning.

I øjeblikket har PixlArt en stor udstilling ”Længe leve”.

Forud for mødet indstiller kommunaldirektøren sagen til drøftelse og beslutning.

Link til PixlArt og udstillingen ”Længe leve”:
https://www.pixlart.nu/

Tekst: Per Rye

 

En kommentar til: “PixlArt i Østervrå søger om tilskud til udstyr”

  1. Per Rye den: 23 november - 2019 14:25

    Fra Økonomiudvalgets referat er om dette punkt anført: “Behandlingen fortsættes.” (Per Rye)

Skriv en kommentar......