d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Test om dit hjem kan holde varmen

30. oktober 2019 - kl.0:30 - af:

Thermal Image of Heating Element

Tag et termografisk foto af dit hus, og find ud af om det har utætheder og revner. Der kan være mange penge at spare på varmeregningen, hvis du undersøger varmetab. Lån et termografikamera gratis af Energibyen Frederikshavn.

Fryser du, når du sidder i sofaen? Har du træk fra vinduet? Eller en kold væg? Det er blevet den tid på året, hvor kulden trænger sig på, og det betyder også, at det er blevet sæson for at lave et termografisk varmetjek. Der er både grøn fornuft og god gammeldags økonomi i at undersøge om man som boligejer fyrer for fuglene eller for komforten i hjemmet. Med et termografikamera kan du tage fotos, der afslører eventuelle utætheder, kuldebroer og manglende isolering af dit hus, og du kan selv udføre den varmetekniske forundersøgelse helt enkelt. Energibyen Frederikshavn Kommune har et termografikamera, som du kan låne, kvit og frit. Kameraet er nemt at bruge og kan på få minutter give dig overblik over, om dit hus har varmetab. Hvis du får udbedret husets svage punkter, får du både en lavere varmeregning, et bedre indeklima og du gør en forskel for miljøet.

Slå til nu
Det bedste tidspunkt at udføre en termografering er lige nu. Der skal være minimum 12 graders forskel på temperaturen inde i huset og udenfor, og der skal helst være overskyet, da husets overflader bliver varmet op af solen. Det kan give ukorrekte målinger. Termografering kan udføres på alle helårshuse, sommerhuse og lejligheder, og gør dig klar til at kontakte en professionel rådgiver, der kan vejlede om efterisolering, tætning og andre energirenoveringer. En termografi kan fx også vise, om dit hjem har kolde overflader, hvor der kan dannes kondens, om der er skjulte utætheder i varmesystemet, som kan give råd og svamp, og om du har haft mår eller rotter på loftet, som har ødelagt isoleringen

Du kan henvende dig på energibyen@frederikshavn.dk for at aftale nærmere. Kameraet skal afhentes og tilbageleveres på Knivholt Hovedgård i Frederikshavn.

 

En kommentar til: “Test om dit hjem kan holde varmen”

  1. Karsten Munk den: 30 oktober - 2019 09:16

    Vi bor til leje. Vi har et meget utæt vindue i stuen. Udlejer siger det skal være sådan og at vi ikke må tætne revnen.

    Så er lidt op ad bakke, og til ingen nytte at måle ejendommen igennem med termograf.

    Det er lige så vigtig at anskaffe en fugtmåler(hygrometer) og se hvor fugtig der er hus eller lejlighed. Den bør ligge mellem 50-60%. Lav fugtighed giver bedre indeklima, mindre risiko for skimmelsvamp, og tør luft er meget lettere at varme op = mindre varmeregning.

Skriv en kommentar......