d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Spejdere søger om penge til bedre vejforhold ved hytte

18. oktober 2019 - kl.8:25 - af:

Penge på sparegris

Sæbygaardgruppen under Det Danske Spejderkorps søger Folkeoplysningsudvalget om tilskud til renovering af tilkørselsvej samt bedre parkering og vendeforhold ved ”Skovmandshytten” på Østkystvejen 68 nær Sæby. Ud fra et sikkerhedssynspunkt er spejdergruppen bekymret for den tilstand, vejen er i nu.

Ansøgningen fra DDS Sæbygaard Gruppen er én af de genoptagne ansøgninger fra den ordinære ansøgningsrunde. Ansøgningen blev første gang behandlet på udvalgets møde i januar i år, hvor den blev udsat. Arbejdsgruppen for anlægspuljen har siden sidste udvalgsbehandling været i dialog med foreningen.

Der ansøges om 84.025 kr. Restbeløb til uddeling af midler fra anlægspuljen for 2019 udgør 232.944 kr.

Forud for mødet i Folkeoplysningsudvalget den 24. oktober indstiller centerchefen for Kultur og Fritid, at udvalget beslutter, om ansøgningen fra DDS Sæbygaard Gruppen imødekommes.

Sæbygaardgruppen har vi 2 hytter. Der er det ”daglige” spejderhus på Tranåsvej i Sæby og så ”Skovmandshytten”, som bruges til ture og aftenmøder i sommerhalvåret.

Skovmandshytten ligger I et naturskønt område lidt før Lyngsaa, og det er her spejderne ønsker støtte til renovering af vej- og parkeringsforholdene.

Man har I øjeblikket ikke plads til særligt mange biler, og det er svært at parkere og passere hinanden; det giver problemer. Ud fra et sikkerhedssynspunkt er spejderne bekymret over vejens øjeblikkelige tilstand.

En skraldebil har siddet fast på vejen, og man frygter, hvis der skulle blive brug for en brandbil eller en ambulance.

Tekst: Per Rye

 

 

 

Skriv en kommentar......