d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Budget 2020: Sammen igen om Frederikshavn Kommune

18. oktober 2019 - kl.12:48 - af:

frederikshavn_kommune_raadhus_2-1

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra formand og næstformand i den socialdemokratiske gruppe, Bjarne Kvist og Anders Brandt Sørensen.

De årlige budgetforhandlinger er nu færdige med et godt resultat. Bl.a. er rullende skolestart aflyst, nogle af socialområdets besparelser er tilbagerullet, og der er asfalt til hullede veje. Resultatet er, som det er i en kommune som vores. Vi har mange områder, der trænger. I år var det arbejdsmarkedsområdet og center for familie, der havde aller mest brug for hjælp. Det er altid kernen, når Socialdemokratiet laver budget: dem, der har det sværest, skal hjælpes mest. I en drømmeverden ville vi meget gerne give alle alting. Men det er og bliver en uansvarlig drømmeverden. I Verden anno 2020, og ikke mindst i Frederikshavn, er der knappe ressourcer. De skal investeres bedst muligt for fremtiden og for en bedre hverdag for så mange som muligt. Vi kan glæde os over, at økonomien er blevet rettet op over de seneste 5 år. Det er netop derfor, vi har råd til at løfte serviceniveauet.

Det indholdsmæssige er naturligvis væsentligt i et budget. Hvem får hvad? For kommunens fremtid er det dog mindst lige så vigtigt, at de ansvarlige partier i byrådet har bakket op om vores fælles budget. SF, Konservative, Venstre og Flemming Rasmussen, DF har i år stemt for budgettet. Det vil vi gerne kvittere for. I år – og forhåbentlig i de kommende år – vil vi forhåbentlig kunne stå sammen om vores kommune. Vi ved alle godt, at vi bedst kan klare vores kommunes udfordringer, hvis vi gør det sammen. Vi er ikke i en situation, hvor vi skal spænde ben for hinanden. Vi skal smøge ærmerne op og løfte i flok.

Vi er stolte af vores borgmester, der formår at samle 27 ud af 29 byrådsmedlemmer bag et budget. Ligesom vi vil have alle med i vores fællesskab i vores kommune, så vil vi også have alle med i beslutningerne. Det er socialt og demokratisk ansvarligt. Det er socialdemokratisk.

 

Skriv en kommentar......