d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Skaberen af foreningen ”Skyggebørn” gæster Sæby

8. oktober 2019 - kl.8:06 - af:

Jes Dige-foto kopier

Der er lagt op til en spændende aften, når manden bag oprettelsen af foreningen ”Skyggebørn”, Jes Dige, torsdag den 24. oktober holder foredrag i Aktive Kvinder Sæby. Det sker i Sæby Fritidscenter, hvor alle interesserede er velkommen.

Jes Dige har i mere end 25 år trådt stærkt i karakter indenfor arbejdet med børn i sorg – først gennem et mange årigt samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, og nu som direktør og daglig leder af foreningen ”Skyggebørn”.

Foreningen hjælper børn og unge, der har behov – og det uanset årsag.

”Skyggebørn” driver en række samtalegrupper og opretter løbende nye. Målet med grupperne er at hjælpe børn til at sætte ord på deres følelser samtidig med, at de møder andre i samme situation som dem selv.

– Efter mere end 25 års arbejde med børn i sorg er min erfaring, at samtalegrupper er en uvurderlig støtte for børnene, siger Jes Dige, der tilføjer:

– Desværre lever mange børn i de voksnes blinde vinkel og er derfor alene med deres sorg. Det kan være sorgen over at have en syg søster eller broder, at have mistet sin mor eller far eller selv er kritisk syg. Sorgen kan også have en helt anden årsag. De voksnes berøringsangst med sorg og døden kan også være årsag til, at et barn er alene med sin sorg.

Foreningen tilbyder også individuelle samtaler og familiesamtaler. Alle foreningens tilbud til børn og deres forældre er gratis.

Jes Dige har i øvrigt medvirket i flere tv-dokumentarproduktioner , bl.a. DR 1-produktionen ”Mor er død – men det taler vi ikke om” og ”Børnene fra Sorggruppen”, som DR 2 sendte i foråret.

Gennem årene har Jes Dige modtaget en række priser, f.eks. Årets Nordjyde, Aalborg Børne- og Ungdomspris, Veritas Prisen, Peter Sabroe Prisen og Liv og Død Prisen.

Der skal ske tilmelding til foredragsaftenen senest den 19. oktober., og alle er velkommen.

Skriv en kommentar......