d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Bliver Frederikshavn glemt som udkantskommune

27. september 2019 - kl.8:32 - af:

debat_600x250

For ikke længe siden bragte SaebyAvis læserbreve om ulighed og besparelser.

Næsten samtidig lå der artikler i andre medier om Læsø kommunes økonomi, og et samlingssted for unge på Middelgrunden ved København.

Her to citater som jeg ikke kan underbygge med direkte link til originalartikel.

Citat:
”Kommunalbestyrelsen på Læsø har vedtaget et budget for næste år med et minus på 9,5 millioner kroner på bundlinjen. Det er ikke tilladt for en kommune at vedtage et budget, som ikke er i balance, og derfor kan Læsø Kommune blive tvunget til at finde besparelser eller hæve skatten for at overholde loven.”

” 24. august 2019 åbner Ungdomsøen midt i Øresund, så unge fra hele landet kan mødes om fælles aktiviteter. 120 mio. kr. fra Nordea-fonden søsætter nemlig spejdernes vision om at omdanne Middelgrundsfortet til en ø for alle unge.” citat slut.

Visse partier er meget optaget af at mindske ulighed i samfundet.

Da er det jo mærkelig, at Læsø, med den uundværlige færgeforbindelse til Frederikshavn – er i økonomisk underskud, mens man forærer 120 millioner kroner til et ungdomsprojekt i København.

Jeg tror ikke der er mange Frederikshavnere der rejser til København for at være sammen med andre unge på Middelgrunden, så projektet derovre bliver da kun brugt af de lokale.

Det er et eksempel på ulighed, og en voldsom for-fordeling af penge til Københavner unge som kan ”realisere sig selv” for andres penge.

De 120 millioner kroner til Middelgrunden kunne gøre langt mere gavn i Frederikshavn og Læsø kommuner, måske som tilskud til en bedre færge som også diskuteres.

Det skulle vel aldrig være venstrefløjspartier København som har søsat planen om et ungdomscenter på Middelgrunden ?

I så fald har de et forklaringsproblem i forhold til Frederikshavn, og vores Socialdemokratiske borgmester.

/Karsten Munk

5 kommentarer til: “Bliver Frederikshavn glemt som udkantskommune”

 1. Lennart Hårdberg Nielsen den: 27 september - 2019 14:56

  Middelgrundsfortet er privatejet af en fond og har fået tilført midler fra Nordea Fonden. Så der er ikke tilgået offentlige midler dertil som er gået hverken Læsø eller Frederikshavns kommunes næse forbi. Og jeg tvivler på at Nordea Fonden ønsker at gøre noget ved de to kommuners skrantende økonomi

 2. Karsten Munk den: 27 september - 2019 16:38

  Det er og bliver et sted for de rige og de smarte i nærområdet.

  “Ungdomsøen er en vild aktivitetsplatform og et udviklingscenter for hele Danmarks ungdom – det er en ø, hvor alle landets unge kan arrangere vilde events, deltage i engagerende kurser og møde nye venner.”
  “Forstyrrelse– Øen skal udfordre, forstyrre eksisterende tankemønstre og give nye perspektiver. Vi skal udfordre vaner og traditioner og gøre noget andet, end det vi plejer.”

  Det er fuldstændig som at gå tilbage til tiden hvor Christiania opstod. Det var også drømmen om at bryde med det etablerede samfund og slå sig løs.
  Det endte i kaos, kriminalitet og gadekampe med politiet.

  Uanset hvad, er det spild af penge og helt klart en favorisering af Københavns “kreative unge”.

  Vi her i Nordjylland må nok leve med skolelukninger, nedskæringer på sundhedsområdet, ældreplejen og i det hele taget skrabede kommune-budgetter, mens de rige og de smarte fiser rundt i grotterne på Middelgrunden.

 3. Karsten Munk den: 27 september - 2019 18:13

  Fonden Fristaden Christiania – ”Middelgrundsfortet er privatejet af en fond”
  Citat fra danskekommuner.dk 17.12.2018
  ”For to år siden indgik Københavns Kommune en partnerskabsaftale om en byfornyelsesindsats med Fonden Fristaden Christiania, der blandt andet skulle forbedre sociale forhold og frembringe flere arbejdspladser i fristaden. Kommunen finansierede aftalen med 20 millioner kroner, og Fonden Fristaden Christiania bakkede op med ti millioner kroner, og af det samlede beløb blev fire millioner kroner øremærket til beskæftigelse. Men godt to år efter er der ikke kommet gang i beskæftigelsesinitiativerne, de fire millioner kroner er urørte, og aftalen har ikke fået nogen i arbejde.” citat slut

  Nu 120 millioner kroner til Middelgrunden, et projekt der til forveksling opreklameres på samme måde som Christianitterne gjorde ude på Bådsmandsstæde Kaserne (Christiania)

 4. Henrik Christensen den: 28 september - 2019 09:47

  Hvordan kan man sammenligne Læsø kommunes økonomiske problemer (med underskud) med 120 mio. Kr. fra Nordea-Fonden i København? Og hvad har det så med Københavns Kommune at gøre? Nordea-Fonden og Københavns Kommune er jo ikke det same! Man kunne også sætte problemet op med, hvad om Læsø kommune søgte Nordea-Fonden om støtte til en ny færge?

  Ellers er jeg ikke uenig. Dog mener jeg ikke at det har noget som helst at gøre med ideologier:

  Mit Motto:
  Jeg plejer at sige, – “Enevælden blev afskaffet den 5. juni 1849, – men centralismen lever stadig i Danmark. Lad os få mere decentralisering og konkurrence. ”

  Med venlig hilsen

  Fhv. Lektor Bo Warberg

 5. Karsten Munk den: 28 september - 2019 14:56

  27jun. 2019 tv2nord.dk citat:
  Frederikshavn Kommune Størstedelen af budgetoverskridelsen skal findes i arbejdsmarkedsafdelingen, hvor man nu nedlægger 10 stillinger og fyrer 24 ansatte, der arbejder for at få kommunens arbejdsløse i job. citat slut

  Jeg tog sagen op for at vise det groteske i, at et ungdomsprojekt i København der minder utrolig meget om opstarten på Christiania, får tildelt 120 millioner kroner,
  når vi her i landsdelen vender hver femkrone i budgettet og oven i købet fyrer kommunalt ansatte.

  Nej, de 120 mio. er ikke kommunale skattekroner, men jeg går stærkt ud fra at byrådet og andre myndigheder er ind over, med diverse tilladelser på Middelgrunden.

  Folk må selv tage stilling til om de ser noget partipolitisk / ideologisk i Middelgrundssagen. Jeg kan kun svare for mig selv.

Skriv en kommentar......