d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Sidste kommunale dagpleje i Voerså/Lyngså/Præstbro lukker

23. september 2019 - kl.0:09 - af:

barn_med_lego

Forældrene til de 2 børn i dagplejen fik besked fredag og har kun fået til mandag til at give besked på, om de vil flytte deres børn med over i vuggestuen i Voerså.

Der har ingen varsling været, og man har ikke lavet et samarbejde med forældrene i denne situation. Det stemmer ikke helt over ens med, hvad Frederikshavns Kommune tilbyder i forhold til, at man både skal kunne vælge vuggestue og/eller dagpleje i kommunen, uanset hvor man bor i kommunen.

Man arbejder på at få flere småbørnsfamilier til de små byer, samtidig med at man fjerner de tilbud, man har, så det bliver besværligt at bo i landsbyerne. Der er en privat dagpleje i Lyngså med venteliste, og nu fjernes den sidste kommunale dagpleje i området.

Hanne Bro Nielsen, som indtil nu har stået for den kommunale dagpleje i Voerså/Lyngså/Præstbro, har fået valget mellem at flytte med til vuggestuen i Voerså eller blive fyret. Vuggestuen har i dag 11 børn og 2 pædagoger, så nu er spørgsmålet, om der plads nok i vuggestuen?

Iben Helbo, der har barn i dagplejen, fortæller: “Vi blev både vrede og forvirrede. Dagplejen har indtil nu haft 3 børn, men efter at et af børnene er stoppet, mener kommunen ikke det er rentabelt at drive dagplejen videre, og Hanne ved ikke rigtig, om hun tør drive dagplejen videre på privat basis.

Vi er meget imod at skulle i vuggestuen i Voerså, der hersker kaotiske tilstande, med en vuggestue i midten af bygningen, og børnehaver på begge sider. Det betyder, at børnene i børnehaven bliver tysset på og ikke må larme, når de små skal sove, det mener vi ikke er optimalt.

Vi vil kæmpe imod med næb og klør. og for mit vedkommende kan jeg sige, at mit barn er flyttet 1 gange indenfor kort tid – skal hun nu flyttes igen, til nye omgivelser, nye pædagoger og nye børn”? Så jeg har ikke tænkt mig at give svar i morgen mandag, slutter Iben”.

Skriv en kommentar......