d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Lighed i Frederikshavn kommune er ikke eksisterende

8. september 2019 - kl.0:01 - af:

peter_e_nielsen

Dette set i forbindelse med pkt. 1 på PMU’s møde.
Det er trist når en privat leverandør af ydelser i Frederikshavn Kommune, ikke er i stand til at opfylde sine forpligtigelser indenfor den økonomiske ramme som de har givet tilsagn om i en udbudsrunde, her tænker jeg på Remondis håndtering af vores affald.

Når jeg så efterfølgende skal godkende takster på affalds håndtering, der stiger med op til 37% , som især rammer private boligejere og private udlejere, hvor andre mere eller mindre går fri ,så må jeg sige fra. Vi konservative mener den øgede udgift, burde fordeles ligelig på alle brugere.

Det kalder vi lighed.

Frederikshavn affald har en forpligtigelse til at udføre deres job til laveste pris, derfor ønsker vi håndtering af affald og deres takster, afprøvet ved en offentlig licitation.

Peter E. Nielsen
Byrådsmedlem for
Det Konservative Folkeparti

En kommentar til: “Lighed i Frederikshavn kommune er ikke eksisterende”

 1. Karsten Munk den: 8 september - 2019 09:27

  For et år siden skrev Sæbyavis om den ny affaldsordning.
  Dengang blev der stillet spørgsmål ved økonomien i affaldshåndteringen.
  https://www.skagensavis.dk/2018/09/28/nu-skal-du-sortere-dit-affald-i-den-nye-beholder.html
  Nu ser det ud til kommunen fyrer et renovationsselskab og tager opgaven hjem i kommunal regi, sammen med en prisstigning på renovation.
  Min kone og jeg er tilflyttere fra Vejle, hvor der for flere år siden blev indført to-delte skraldespande.

  citat fra vejle.dk :
  Villaer og rækkehuse har to rumdelte beholdere til det daglige affald. Den ene beholder er til organisk affald og restaffald. Det organiske affald skal i de grønne poser, som vi udleverer én gang om året. Restaffaldet skal også i en pose, inden du lægger det i beholderen. Husk at lukke godt med en knude, så beholderen ikke bliver alt for snavset.

  Den anden beholder er til genanvendeligt affald, hvor det ene rum er til metal og plast så som dåser, små metalemner, plastdunke, plastbakker, plastfolie (op til bæreposestørrelse) og lignende. Det er en fordel at mase dåserne, så de ikke fylder så meget. Saml gerne den bløde plastfolie i en pose, så kommer det lettere ud af beholderen. Øvrigt affald lægges løst i beholderen.

  I det andet rum til papir skal du lægge reklamer, aviser, ugeblade, magasiner – men også kartonæsker fra f.eks. cornflakes, tandpasta, el-pæreren, tomatbakker osv. Papiret skal være rent og tørt og lægges løst i beholderen.

  Ved fællesbebyggelser og boligforeninger kan der være opsat beholdere til hver affaldstype.” citat slut

  Jeg undrer mig over at vi som lejere her, stadig ikke har modtaget ny skraldespande. Frederikshavn kommune vil gerne være grøn, men noget halter, siden den roste affaldsordning ikke bliver rullet ud til alle husejere eller udlejningsejendomme.

  Er det nødvendig med en prisstigning på renovation? alt hvad der kan genbruges kommer da samfundet til gode i den anden ende.

Skriv en kommentar......