d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Hvordan kan man glæde sig over andres elendighed?

3. september 2019 - kl.14:45 - af:

christina_lykke_sf_600x250_3

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Christina Lykke, byrådsmedlem for SF.

Hvor er det dog hjerteskærende at opleve den store glæde hos Dansk Folkeparti i byrådet i Frederikshavn over, at Frederikshavn ikke skal hjælpe en eneste flygtning fra en af verdens brændpunkter. Blot det første halvår af 2019 har 30.000 sat livet på spil for at nå frem til Europa, og man vurderer, at 600 er druknet… 600 mennesker har altså mistet livet i et forsøg på at flygte fra krig og et regime, der forfølger dem.

Dansk Folkepartis flygtningefjendske holdning er især ansvarsløs og usympatisk, fordi partiet sammen med Venstre og De Konservative er medansvarlig for de flygtningestrømme, der har rødder i Mellemøsten og Nordafrika. DF har lagt stemmer til Anders Foghs ulovlige invasion af Irak og dermed bidraget til den borgerkrig, der har spredt sig til Syrien og sendt mennesker på flugt. DF har medansvar for det danske bombardement af Libyen, som bidrog til, at landet faldt fra hinanden, og hvor lovløshed og borgerkrig hersker, og hvor menneskesmuglere har kronede dage.

Uforståeligt at man kan glædes over ikke at bidrage til at løse de problemer, man selv har skabt, og som man kunne have påvirket, hvis man havde ladet Danmark modtage flygtninge på samme niveau som de andre EU lande.

Den nye regering og dets støttepartier har på ansvarlig vis vedtaget, at Danmark på ny skal modtage kvoteflygtninge. Frederikshavn skal naturligvis tage sin del og dermed bidrage til at lette tilværelsen for de mennesker, som DF, Venstre og De Konservative har gjort til flygtninge som følge af deres opbakning til dansk krigsdeltagelse i Mellemøsten og Nordafrika.

2 kommentarer til: “Hvordan kan man glæde sig over andres elendighed?”

 1. Karsten Munk den: 4 september - 2019 09:40

  Hvordan kan man glæde sig over andres elendighed?
  Man bliver i hvert fald ikke i bedre humør af at læse SF’s indlæg.
  Det handler om langt mere end Frederikshavn kommune. Regeringen er allerede blevet enig om at forære flere penge til ”fattige” børnefamilier. Det siges ikke direkte hvem pengene er tiltænkt, men vi ved det godt.
  Rød blok planlægger at forhøje arveafgiften. Hvis det lykkes, er der igen en masse penge til ”fattige” børnefamilier, men man gør det samtidig sværere at drive virksomhed i Danmark. Firmaer risikerer at lukke, eller måske overvejes at flytte udenlands.
  Mange svenske kommuner er tæt på fallit, fordi man ikke kan forsørge de tusinder af fremmede, der kommer til landet. Det lyder så fint at Frederikshavn kan huse X-antal såkaldte flygtninge, men det stiller jo ikke SF tilfreds. SF tror vi kan redde hele Mellemøsten og Afrika fra elendighed ved at invitere de ”fattige og undertrykte” herop.
  SF er desværre også mester i historieforfalskning. Det er klart vi har været til stede i Mellemøsten sammen med koalitionen, men det er løgn at dansk militær har smadret lande i Mellemøsten og Afrika. Det er også løgn at de nævnte borgerlige partier er skyld i den nuværende flygtningestrøm over Middelhavet.
  SF ved godt Mellemøsten og visse dele af Afrika er en heksekedel af religiøse borgerkrige og korrupte statsledere, som udplyndrer befolkningen. Det udnytter venstrefløjen til at angribe danske borgerlige partier, og vi manipuleres til at føle skyld og skam.
  Det er også fakta, at masser af velfærdsflygtninge stammer fra lande syd for Sahara, steder hvor Danmark aldrig har haft soldater. Når de så ender i f.eks. Libyen, udnyttes de af muslimske bander og menneskesmuglere.
  Utrygheden breder sig overalt i Europa. Flere storbyer er på vej mod kaos. Selv i Danmark tør danskere ikke gå ud efter mørkets frembrud på grund af kriminelle indvandrere der har taget magten fra politiet, og så er SF flove over vi ikke har taget procentvis samme andel ”flygtninge” som Tyskland, Frankrig, Italien.
  SF´s politik er den sikre vej mod en opsplitning af Danmark. Vi ender kort sagt som en kopi af de lande, SF importerer ”flygtninge” fra.

 2. Carsten Jørgensen den: 4 september - 2019 16:23

  Det er imponerende at læse hvor klog du er på det landspolitiske, koncentrer dig heller om politikken i “andedammen” Frederikshavn Kommune, hvis du da kan!
  Der er vist rimeligt meget, at se til, før du opfordre den socialistiske regering til at give kommunen yderligere udgifter, det skal de nok selv finde ud af, vær ikke i tvivl om det.
  Det er faktisk uforskammet at du mere eller mindre beskylder C, V og DF for at have startet krige i Mellemøsten og andre steder. Du kalder dig politikker og en sådan bør have bare lidt pli og ikke bruge dine beskyldninger mod en kollega i byrådet!
  Det bliver spændende at se hvad SF har at byde ind med når budgettet for 2020 skal drøftes – spændende at se om du har fået “hår på brystet” til den tid!

Skriv en kommentar......