d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Læserbrev:
Ressourcer – småbørnsområdet

23. august 2019 - kl.1:15 - af:

laeserbrev_hav_600x250

Åbent brev til Børne – og ungdomsudvalget i Frederikshavn Kommune.

Jeg er afdelingsleder i en børnehave i Frederikshavn Kommune. For knap et års tid siden skrev jeg et indlæg her i avisen, hvor jeg kvitterede for de ekstra midler, der på budget 2019 blev afsat til småbørnsområdet bl.a. børnehaver.

Vi fik ekstra midler=bedre personalenormeringer, ja flere af de ”varme” hænder, der er blevet mere tid til det enkelte barns omsorg, udvikling og læring. Af hjertet tak, det var tiltrængt og vi glædes dagligt.

Kan vi komme ”længere ud” for de samme ressourcer, som vi nu har fået?

Mit svar er ja, men der er et MEN, og det er, som også nævnt for et år siden, at der skrues ned for centralt bestemte ”projekter”.

Efter min opfattelse ”kører” vi i samme gear, som for et år siden. Forvaltnings – / konsulent – / og embedslaget i Frederikshavn Kommune genererer stadig en lind strøm af tiltag. Mange, ja de fleste er geniale, men der hvor kæden hopper lidt af er, at der forventes, ja til tider forlanges at vi deltager. En noget mere decentral tilgang var ønskelig.

Skal der ikke være udvikling eller sættes nye skibe i søen? Jo da, men i al beskedenhed kan udvikling også vokse op nedefra, hvis der bliver tid, og med tid mener jeg at der reelt skrues ned oppefra, så kan der skrues op nedefra.

Min opfordring er at B og U tager en drøftelse af hvilken vej vi skal gå. Skal vi ha´ mere tid til børnene, færre centrale projekter, og mere ”grokraft” nedefra, og hvis svaret på det skulle blive et ja fra udvalget, ja så få den retning forankret fra B og U og ned gennem organisationen.

Jeg tænker det er vigtigt med en politisk stillingtagen om retning.

Tak fordi du læste mit indlæg. Jeg brænder for mit fag, arbejdet med børnene og ledelsen af dette.

Mit indlæg er en opfordring til at få en debat af, hvad vi som pædagogisk personale skal prioritere på småbørnsområdet.

Med venlig hilsen

Per Toft-Jensen
Afdelingsleder/børnehaveleder gennem 28 år

En kommentar til: “Læserbrev:
Ressourcer – småbørnsområdet”

 1. Karsten Munk den: 23 august - 2019 08:50

  Der er et klart politisk rødt skær over Børn og Ungeudvalget i kommunen.
  Kan man forestille sig, at skære et par udvalgsposter væk, og bruge besparelsen ude i institutionerne?
  Det er som om stat og kommuner opretter alt for mange offentlige stillinger, hvor medarbejdernes tid går med at udtænke hundredevis af paragraffer og kontrol-regler, som gør livet surt for befolkningen.

  Vi skal have et fornuftigt og velfungerende samfund, men vi er desværre endt i et regel tyrani, millimeter-demokrati, hvor der lovgives ned i allermindste detalje. Vi kan næsten ikke røre os uden først at skulle gennemgå stakke af kringlet lovstof. Indrømmet, det er ikke alene venstrefløjens skyld, men der stor risiko for at det forstærkes nu hvor Statsminister hedder Mette Frederiksen.

  Det hjælper ikke at afsætte millioner af kroner til flere varme hænder, hvis man også øger antallet af offentlige ansatte, som skal kontrollere pengestrømmen og de ansatte i institutionerne.

  Man kan sige det samme om ældreområdet, hvor personale bruger tid på at taste data ind til kommunen, i stedet for at være hos den ældre plejekrævende.

Skriv en kommentar......