d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Har Louise nu fået sin hævn?

15. august 2019 - kl.10:26 - af:

Udklip sæby svømmebad_600x250

Onsdag kunne man i B.T. læse om Louise Hasselgren fra Østervrå, og hendes besøg i Sæby Svømmehal.

Inden Louise tog i Sæby Svømmebad med sin mand, ringede hun for at sikre sig, at hun måtte bade topløs, hvilket hun fik bekræftet af en ansat i svømmehallen.

Hun blev dog bedt om at tage en top på, da hun ankom til Sæby Svømmebad. Hun have dog ingen med og blev derfor tilbudt at låne en top, hvilket hun afviste.
– Jeg har ikke lyst til at have andres tøj på, så derfor ville jeg ikke låne en top af dem, siger Louise Hasselgren til B.T.

Direktør for Sæby Svømmehal Jeppe M. Jacobsen fortæller, at det som udgangspunkt ikke er forbudt at bade topløs i svømmehallerne, og at der i Sæby Svømmebad ikke er nedskrevet regler på området. Han siger til B.T.: “Vi har en lang række gæster, der alle sammen helst skal have en god oplevelse hos os. Vi har også mange unge badegæster, som vi gerne vil vise hensyn, og så har vi måske været lidt for ‘large’ i telefonen, da hun spørger, om hun må bade topløs hos os”.

Louise Hasselgren er dog ikke tilfreds med, at hun i første omgang får lov til at bade topløs for der næst at blive afvist i svømmebadet, hvorfor hun valgte at gå til B.T. med historien.

På hendes Facebook skriver hun, med henvisning til artiklen: “Så kan Sæby Svømmehal fandme lære det, nu har jeg fået hævn”.

Om hun har fået hævn, eller om Sæby Svømmebad har skånet gæsterne for en upassende optræden, kan jo så diskuteres, men ifølge ekspert i forvaltningsret Frederik Waage er der dog umiddelbart heller ikke noget i vejen med Sæby Svømmebads håndtering af situationen.
“Der findes ikke nogen lov, der forbyder, at kvinder kan være topløse i svømmehaller i Danmark. Men en offentlig svømmehal kan godt, af hensyn til blufærdigheden og hallens øvrige gæster, opstille rimelige regler for påklædning. Reglerne behøver ikke nødvendigvis at være skrevet ned”, siger han til B.T.

7 kommentarer til: “Har Louise nu fået sin hævn?
…”

 1. sussi den: 15 august - 2019 10:35

  Utroligt hvad nogen gør for at få opmærksomhed

 2. Karsten Munk den: 15 august - 2019 10:57

  En interessant historie.
  Louise sikrede sig på forhånd ved at ringe og spørge om reglerne i svømmehallen.
  Netop det med påklædning burde alle ansatte have styr på, uanset skrevne eller uskrevne regler.

  Louise blev behandlet rimelig konsekvent i svømmehallen.

  Mange ikke-danske kvinder har deres religiøse normer for påklædning i svømmehaller(ja selv på stranden). Hvad hvis en sådan person møder op med “upassende” beklædning ?

  Tager man lige så hårdhændet fat i vedkommende? og beder hende om at rette ind efter svømmehallens regler ?

 3. Christian Mølgaard Schaltz den: 15 august - 2019 12:49

  Hr. Karsten munk spændende historie ? næppe…

  Jeg var så heldig at jeg nåede at læse det opslag hun havde lavet på “Salg i Sæby uden regler”s facebook side i morges inden det blev fjernet. (mærkeligt sted i øvrigt at poste det) til stor morskab sammen med morgen kaffen.

  Hvor stort set alle blev svinet til fordi de ikke lige delte hendes holdning omkring det her emne.

  Ja det er da muligt at den medarbejder hun har snakket med i telefonen skulle sige noget i stil med “Det er jeg ikke helt sikker på, det undersøger jeg og ringer tilbage til dig” vi er enige om at der skal være styr på sådan nogle ting.

  Men derfra til at kontakte medierne og derved mene at man får sin hævn ved at prøve at starte en shitstorm imod Sæby Svømmebad er jo helt i skoven.

  “Mange ikke-danske kvinder har deres religiøse normer for påklædning i svømmehaller(ja selv på stranden). Hvad hvis en sådan person møder op med “upassende” beklædning ?”

  Jeg er ikke 100% sikker på det her, men jeg mener faktisk at Sæby Svømmebad afholder svømning for kvinder som har de religiøse normer for påklædning som du snakker om (og andre som gerne kun vil bade med kvinder uden mænd) Og det skal der også være plads til i et moderne samfund i 2019.

  Disse personer som du nævner tror jeg ikke møder ikke op i svømmehallen i upassende påklædning (ved stadig ikke lige helt hvad du mener her, taler vi om at komme i burka/svømme luffer/tørklæde/fjerboa) og kræver deres ret til at bade. Det er min overbevisning at disse kvinder som måtte have den blufærdighed, om det er på grund af religion eller om det er på grund af at de bare ikke ønsker andre mænd skal stå og kigge på dem i badetøj, har det fint med og indordner sig, og tager i svømmehallen når der er “lukket kvinde svømning”

  “Tager man lige så hårdhændet fat i vedkommende? og beder hende om at rette ind efter svømmehallens regler ?”

  Ja det tror jeg faktisk at man gør hvis det skulle være tilfældet, og bliver henvist til at den og den dato har vi “kun for kvinder” svømning.

  Hvis du mener at det er hårdhændet at få af vide at der er sket en “lille misforståelse og vi kan hjælpe dig ved at låne dig en bikini top så du stadig kan komme ind og svømme”. så ser vi nok lidt anderledes på det ords betydning.

  I min verden er det hårdhændet at tage fat i feks. en lommetyv/butikstyv og kaste denne i jorden, lægge personen i benlås og stripse personen fast til en lygtepæl. Det er hårdhændet!

  Men med en kommentar fra Louise under hendes eget opslag på sin egen facebook side “Så kan Sæby Svømmehal fandme lære det, nu har jeg fået hævn” viser det jo tydeligt at hun har været ude på at starte en shitstorm mod Sæby Svømmebad. Uheldigvis for Louise har det så haft den modsatte effekt og shitstormen har ramt hende selv. Måske fordi det er en latterlig historie og oplevelse, som aldrig nogensinde skulle have haft medie plads.

 4. Karsten Munk den: 15 august - 2019 17:42

  Christian Mølgaard Schaltz
  Jeg ventede en reaktion, især fra en som dig.

  Sagen er ikke kun om Sæby svømmebad har fejlinformeret Louise, men hvor strengt / retfærdigt, svømmehallen håndhæver fælles regler over for brugere med andre normer/religiøse forskrifter.

  Hvis der er nogen der går til medierne og råber racisme og krænkelse af personlig frihed, er det lige præcis dem der tilbeder én bestemt religion. Og de får som regel deres vilje.
  Flere svømmehaller tilbyder særlig svømning til ”dem” = kønsadskilt svømning.
  Det har ikke noget at gøre med blufærdighed, eller at man ikke tåler at en mand ser Én i badetøj, det er religiøs tvang.
  Du skriver : ”Det skal der også være plads til i et moderne samfund i 2019”

  NEJ, det skal der ikke, for det er den lige vej mod sharia, hvor resultatet er at danske hr. og fru. Jensen ikke må gå til svømning sammen.

  Du kan sige jeg drager noget uvedkommende ind i debatten og maler fanden på væggen, men jeg ved jeg har ret, og derfor må tingene frem i lyset.

  https://www.dr.dk/nyheder/udland/hedeboelge-faar-muslimske-kvinder-til-protestere-mod-burkiniforbud

 5. Christian Mølgaard Schaltz den: 15 august - 2019 22:02

  Karsten Munk.

  “især fra en som dig.”

  Okie. Det kunne jeg godt tænke mig du uddyber. Så hold dig endelig ikke tilbage.

  P.s har fundet popcorn og en pilsner frem. Så lad mig endelig høre hvad jeg er for en.

 6. Karsten Munk den: 16 august - 2019 10:33

  Christian
  Din seneste kommentar viser at du er løbet tør for argumenter.
  Du udstiller dig selv om en der ikke er værd at spilde tid på

  Jeg er færdig med dig.

 7. Christian Mølgaard Schaltz den: 16 august - 2019 13:12

  Hr. Karsten Munk.

  Nå det er jeg ked af at høre.

  Men må jeg have lov til at ønske dig en fantastisk weekend.

  Mvh.
  Christian

Skriv en kommentar......