d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"I kølvandet på Den russiske Revolution

13. august 2019 - kl.3:15 - af:

Et nyt minut

I denne uge gæster den amerikansk-fødte kunstner Yvette Brackman – tidligere professor på Det kgl. danske Kunstakademi – og hendes mor, lektor emerita Rita Lipson, Sæby.

Brackman har fernisering hos Efter et nyt Minut på sin sidste nye udstilling Crim Son Pine samt bogreception på en udgivelse af samme navn, som udkommer på Efter et nyt Minuts forlag.

Udstillingen tager udgangspunkt i kunstnerens families flugt fra Krim-halvøen i kølvandet på den russiske revolution i 1917 og handler om tilhørsforhold, opbrud og flugt, minder og familiefortællinger. Familiens hjemby på Krim, kystbyen Feodosia, minder lidt om Sæby og familiens flugt fra Feodosia trækker på en måde tråde til 2. Verdenskrig, da Sæby blev transitsted for mange jødiske familiers videre færd mod Sverige.

Alle er velkomne til ferniseringen, hvor man kan kaste et første blik på udstillingen og få en snak med kunstneren om værkerne – eller med de andre besøgende!

Ferniseringen finder sted torsdag d. 15. august mellem kl. 17 og 19, og det står enhver frit for at kigge ind i ti sekunder eller blive hængende i samfulde to timer. Uanset hvor længe man vælger at blive, byder Efter et nyt Minut på et glas og nogle lette snacks.

Kunstnerens mor, Rita Lipson, bor i USA og har undervist på Yale University i New Haven, Connecticut i russisk kultur og litteratur. Hun er taget med til Sæby og afholder i forlængelse af udstillingen en gratis og åben forelæsning over Lev Tolstoys roman Anna Karenina fredag d. 16. august kl. 19.30 i Efter et nyt Minuts lokaler i Vestergade 30.

Alle er velkomne til forelæsningen, som afholdes på engelsk. Ellers kræves der ingen særlige forudsætninger for få et indblik i en af verdenslitteraturens klassikere igennem øjnene på en anerkendt universitetsprofessor med et helt særligt og personligt forhold til romanen.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og Clara Lachmanns Stiftelse.

Skriv en kommentar......