d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Rådhusvej ventes lukket vest for svømmehallen

11. august 2019 - kl.11:09 - af:

Raadhus_600x250

Det har vist sig, at krydset Rådhusvej / Sæbygårdvej vest for svømmehallen i Sæby er atypisk og jævnligt giver anledning til farlige situationer.

Teknisk Udvalg vil nu se nærmere på sagen og har sat en midlertidig lukning på dagsordenen for næste dage den 12. august. Det er så meget sandsynligt, at der sidenhen skrides til en permanent lukning.

Sæbygård Skoleafdeling kontaktede i efteråret 2018 kommunen for at gøre opmærksom på, at en elev igen var blevet påkørt i krydset. Kommunen ved fra tidligere borgerhenvendelser og spørgeskemaundersøgelser, som er lavet i forbindelse med f.eks. færdselsundervisningsforløb, at krydset er et problematisk sted med flere ”mørke” uheld og flere ”lige ved”-uheld.

Krydset er atypisk, og vigepligtsforholdene er svære at forstå både for bilister og cyklister. Forholdene kompliceres yderligere af, at cykelstierne er dobbeltrettede.

Trafiksikkerhedsudvalget behandlede sagen den 10. december 2018. Dette udvalg anbefaler, at der som forsøg etableres en midlertidig lukning af Rådhusvej for at gøre krydset mere sikkert og overskueligt for specielt de bløde trafikanter.

Krydset er en del af den anbefalede skolevej, og placeringen tæt på både skole og Sæby Fritidscenter bevirker, at der kommer mange børn og unge igennem krydset hver dag.

I forbindelse med udvidelsen af Sæby Fritidscenter – Sæby Spektrum, skal der laves adgang / brandvej til området nord for fritidscenteret, hvor der bl.a. laves supplerende parkering, og hvor der måske i fremtiden skal etableres en daginstitution. Den primære adgangsvej til Sæby Fritidscenter er stadig den sydlige adgangsvej.

Sæby Fritidscenter er blevet hørt i sagen omkring vejlukningen og har tilkendegivet, at man ikke er bemærkninger til projektet.

Efter en forsøgsperiode er det målet, at lukningen skal gøres permanent, men dette forventes først at blive aktuelt, engang når Sæby Spektrum-projektet er udført og har været i drift et stykke tid.

Kommunaldirektøren indstiller forud for mødet til Teknisk Udvalg, at Rådhusvej lukkes i krydset med Sæbygårdvej vest for Svømmehallen. Vejen lukkes i første omgang midlertidigt som et forsøg, men målet er, at projektet på sigt gøres permanent.

Tekst: Per Rye

En kommentar til: “Rådhusvej ventes lukket vest for svømmehallen”

  1. Peter Andersen den: 11 august - 2019 18:31

    Gad godt vide om man har tænkt på at traffikintensiteten stiger med cirka samme antal køretøjer, på den vej syd for bibliotek, Manegen og Svømmehal, som ellers ville køre på den vestlige. Hver gang jeg har set “problemer” på cykelstien, har det været unge som gamle, der ikke respekterer hajtænderne. Ikke nok med det, har jeg i den mørke tid også set adskillige cyklister uden lys, eller så lidt lys, at det er nærmest ligemeget.
    Når man som bilist skal krydse cykelstien, er der i forvejen en forholdsvis stor bule fra vejbanen op til og over cykelstien, så men furnuftigvis sænker farten. Der er den mulighed at gøre det mere besværligt for cyklisterne med en cikane, således at cyklisteren ikke kan køre direkte over hajtænderne. En sideeffekt vil være, at man derved også hindre bilister at køre den vej ind på cykelstien. Det er set flere gange.

Skriv en kommentar......