d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Sæby Varmeværk inviterer til åbent hus

10. august 2019 - kl.5:07 - af:

Sæby Varmeværk_600x250

Et stort skridt i retningen af at blive en miljørigtig, grønnere og mere ansvarlig varmeforsyning skal nu fejres.

Derfor inviterer Sæby Varmeværk voksne som børn til åbent hus på Energivej 1 lørdag den 24. august i tidsrummet fra kl. 11 til kl. 14.

Der er mulighed for at se varmeværket og de nyopstillede solpaneler, der fylder ikke mindre end 25.313 m2.

Solvarmen på Sæby Varmeværk udgør herefter 23 % af den samlede varmeproduktion mod kun 6 % for de nye solpaneler.

Der bliver i forbindelse med åbent hus-arrangementet lejlighed til at møde fagfolk fra Danfoss, Logstor, Arcon-Sunmark samt lokale VVS-installatører. En sådan snak kan måske samtidig danne grobund for, hvordan man optimerer varmen hjemme hos sig selv.

For børnene venter en energisjov skattejagt, og Varmeværket byder på lidt godt til ganen.

Formand for Sæby Varmeværk, erhvervskundechef Rune Dam Dyhr, oplyser, at investeringen ligger på omkring 40 mio. kr. Det vurderes, at levetiden og holdbarheden for de opstillede solpaneler er mindst 20-25 år.

”På varmeværket har vi en opfattelse af, at rigtig mange forbrugere ikke rigtig ved, hvad der egentlig foregår inden for murene på varmeværket, og hvordan varmen produceres. Derfor vil vi gerne vise både solpaneler og varmeværket frem,” påpeger Rune Dam Dyhr.

Han tilføjer, at som parametrene ser ud i dag, er der håb og forventning om, at produktionsprisen kan reduceres ved, at der flyttes en del afgifter fra gasbrændsel til sol. Ellers ville prisen være steget.

”Selvfølgelig kan der ikke gives garantier for fremtiden, men heldigvis er der da ikke lagt afgifter på sol,” siger Rune Dam Dyhr afslutningsvis.

Tekst: Per Rye

 

Skriv en kommentar......