d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"I Sæby trives SMV’erne, og man ser lyst på fremtiden

9. august 2019 - kl.11:02 - af:

MOK

Rådgivning- og revisionsvirksomheden BDO’s nye og omfattende analyse SMV Barometret 2019 viser for tredje år i træk fremgang for landets mindre og mellemstore virksomheder.

”Det har været endnu tre rigtig gode år for SMV’erne, hvor de generelt set er vækstet og har haft mulighed for at polstre sig ekstra godt til fremtiden,” siger Morten Kallehauge, Senior Partner og statsautoriseret revisor hos BDO i Sæby.

SMV’erne på landsplan
Årets SMV Barometer viser, at de mindre og mellemstore virksomheder i 2018 hævede både deres omsætning og deres overskud for tredje år i træk. Man skal efterhånden mange år tilbage for at finde en lignende periode med samtidig fremgang i de to vigtigste nøgletal i ethvert regnskab. SMV’erne hævede således i gennemsnit deres omsætning med 3,2 % og deres overskud med 4 % i 2018. Det er lidt mindre end i 2017. Over de seneste tre år har SMV’erne sammenlagt kunnet præsentere en fremgang i omsætningen og overskuddet på henholdsvis 15,3 og 20,5 %.

Optimisme er stor i Sæby
I Sæby kommune ser man lyst på 2019: 68,8 % forventer fremgang, og heraf imødeser 12,5 % en vækst på over 20 % i indeværende regnskabsår. Tallet er højere end på landsplan, hvor 10,5 % regner med at vækste deres virksomhed med mere end 20 %.

Ikke noget større behov for lån
De mindre og mellemstore virksomheder har ikke noget større behov for at låne penge. På spørgsmålet ”Har din virksomhed et aktuelt behov/ønske om at låne penge til finansiering”, svarer 81,3 % af SMV’erne i Sæby, at det har de ikke. På landsplan siger 84 %, at de ikke har behov.

Arbejdet med GDPR er på plads – især i Sæby – siger virksomhederne selv
Sidste års udfordring med at blive compliant i forhold til GDPR-reglerne og EU-Persondataforordningen, som trådte i kraft den 25. maj, har virksomhederne generelt godt styr på – det svarer de i hvert fald i undersøgelsen. På landsplan mener næsten 91 %, at de lever op til reglerne, men i Sæby er man endnu mere selvsikre, her er tallet nemlig 100 %.

I den forbindelse er det tankevækkende, at kun 73,3 % svarer, at de har indført procedurer, overvågning, m.v., der sikrer data, systemer, hjemmesider osv. mod cyberkriminalitet, det kan undre, når virksomhederne netop svarer, at de har så godt styr på de nye strammere regler.  33,3 % af SMV’erne i Sæby planlægger at øge investeringer og ressourcer i forhold til digitalisering og automatisering i 2019.

Klimaet og klimavenlige tiltag gør en forskel, mener man i Sæby
40 % af virksomhederne svarer, at de har eller vil kunne få konkurrencemæssige fordele af at foretage klimavenlige tiltag. Her ligger virksomhederne i Sæby faktisk et pænt stykke over landsgennemsnittet, hvor en tredjedel er enige eller meget enige i spørgsmålet.

Kapløbet i provinsen – Aalborg tager sejren
BDO sammenligner hvert år nøgletallene for provinsen. I år er det Aalborg, der kan træde op på podiets øverste trin. De mindre og mellemstore virksomheder i Aalborg kommune løftede deres omsætning med i gennemsnit 6,1 % i 2018 og deres overskud med 7,6 % sammenlignet med 2017. Begge tal er altså pænt over landsgennemsnittet. Sølvmedaljerne går til Aarhus, hvor SMV’erne øgede deres omsætning med 4,2 % og deres overskud med 2,3 % sammenlignet med 2017. 

Læs hele SMV Barometret her

Om SMV Barometret
Det er ottende år i træk, at BDO udarbejder og udsender SMV Barometret. Rapporten er bygget på omfattende data fra BDO’s kunder, herunder ca. 30.000 regnskaber og spørgeskemabesvarelser SMV’er fra hele landet. Dermed giver SMV Barometret et af de mest aktuelle, detaljerede og velunderbyggede indblik i, hvordan de danske SMV’er har det netop nu.

Definition af SMV-virksomheder
Små og mellemstore virksomheder er virksomheder med færre end 250 fuldtidsansatte. Fuldtidsansatte er defineret som antal ansatte lønmodtagere omregnet til årsværk. Små virksomheder er virksomheder med mindre end 50 fuldtidsansatte, mens virksomheder med under 10 fuldtidsansatte kaldes mikro-virksomheder. (Kilde: Danmarks Statistik)

Skriv en kommentar......