d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Tur i Albæk Bakker med Claus Søbye

8. august 2019 - kl.0:27 - af:

Lyngsaa kirkehus_600x250

Tirsdag den. 20. August  kl. 13.30 afholder Saltlandets historiske Forening for Sæby og Omegn  tur til Albæk Bakker med start ved Lyngså Kirkehus.

Det er Claus Søbye, som står for turen. Han er uddannet landmand og var selvstændig i 24 år, indtil han i 1994 blev uddannet kunstguide og siden har været rejseleder for Nilles, Dybvad, med det meste af Europa som arbejdsplads. Han var i en årrække med i Sæby Cabary’en,

I den sidste halvdel af 1800-tallet og starten af 1900-tallet var Albæk bakker præget af en del lerklinede rønner, hytter og endog jordhuler. Disse fattige boliger var beboet af skæve eksistenser. De var alle meget fattige, og for langt de fleste af dem spillede brændevinen en stor rolle i dagligdagen. Disse skæve eksistenser er emnet for turen med Claus Søby til Albæk bakker.

Man mødes kl. 13.30 ved Lyngså Kirkehus, hvor Claus Søby introducerer alle om turen til Albæk Bakker. Derefter kører man i egne biler samlet rundt i Bakkerne og standser op, hvor Claus Søby har noget at fortælle. Kl. 16 er man tilbage ved Kirkehuset, hvor der serveres kaffe med bolle og kage.

Der er tilmelding senest den 13. august af hensyn til kaffe i Lyngså Kirkehus til:
Holger Almholt Øster Allé 17a,  tlf. 9846 4900 eller tlf. 3070 3242, eller på  mail: almholtholger@gmail.com 

Turen arrangeres af Saltlandets historiske Forening for Sæby og Omegn og koster 60 kr.  inkl.. kaffe, bolle og kage.

Skriv en kommentar......