d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Pas på, hvor du flyver med din drone

11. juli 2019 - kl.12:18 - af:

Gopro-Drone

Forleden modtog politiet en anmeldelse fra en mand, som havde siddet i haven med sin hustru. Solen skinnede, og alt var fryd og gammen. Hyggen blev imidlertid sat på pause, da en drone fløj ind over deres have. Parret fik lokaliseret dronen og føreren, og politiet kunne efterfølgende sigte vedkommende for overtrædelse af bekendtgørelsen om flyvning med droner i bymæssigt område.

Den sigtede mand havde ikke ondt i sinde, men havde ganske enkelt ikke styr på reglerne. Flyver du som privatperson med en drone, er du ansvarlig for at kende reglerne. Eksempelvis må du ikke flyve i byerne, i nærheden af lufthavne, og så skal du have et dronetegn, hvis din drone vejer mere end 250 gram.

Du kan læse alle regler, som private droneførere skal overholde, på https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=194974 eller på Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens hjemmeside droneregler.dk

Hos SæbyAvis.dk er vi certificeret til at flyve med drone og må derfor erhvervsmæssigt foretage flyvninger i byen, men stadig indenfor gældende regler på området naturligvis.

Ved enhver flyvning indenfor bymæssig bebyggelse, skal Nordjyllands Politi adviseres om flyvningen.

Skulle du selv støde på en dronefører, så kan man jo altid spørge til formålet med flyvningen og vedkommendes dronebevis, alternativt kontakte Nordjyllands Politi.

Er du blevet “overvåget” af en drone på din private ejendom, og har lyst til at fortælle om oplevelsen, så smid os en mail henrik@saebyavis.dk eller skriv en kommentar under artiklen.

Skriv en kommentar......