d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"50 specialister til Frederikshavn Kommunes virksomheder

14. juni 2019 - kl.8:20 - af:

Move North - Kåre Holdt Madsen 2 kopier

To år inde i kommunens rekrutteringsindsats, Move North, er 50 ingeniører, maskinmestre og andre specialister ansat i lokale nøglestillinger. Samtidig har 800 potentielle medarbejdere registreret deres CV og står klar til en jobsamtale i landets nordligste kommune.

Frederikshavn Kommunes virksomheder mangler højtkvalificeret arbejdskraft – særligt inden for den maritime sektor og det tekniske område. Specielt ingeniører er i høj kurs. Og der er stor efterspørgsel på netop denne faggruppe i hele landet. Derfor søsatte kommunen i juni 2017 tiltrækningsindsatsen Move North, der har til formål at finde de rette kandidater i ind- og udland. Status er nu, to år inde i indsatsen, at 50 ingeniører, maskinmestre og andre specialister er ansat i stillinger i kommunens virksomheder. En af dem er 25-årige Mette Rosenbæk Olesen, der tiltrådte en stilling som kvalitetschef hos Skagen-virksomheden Engelsviken d. 1. marts i år.

– Jeg kom i kontakt med Move North som jobsøgende. Her modtog Kåre Holdt Madsen (red. ansvarlig for Move North) mit CV. Og kort tid efter blev jeg indkaldt til en jobsamtale hos Engelsviken. Det var utroligt skønt at få den hjælp. Uden den havde jeg næppe fundet frem til min nye arbejdsplads, siger hun.

Også Mettes nye chef, administrationschef hos Engelsviken Lene Trappehave Pedersen, er glad for Move Norths hjælp.

– Det her er en nødvendig indsats i en kommune som vores, hvor der ikke ligger et universitet inden for kommunegrænserne, siger hun.

Flere med kurs mod nord
Ud over de 50 nye specialister har 800 potentielle kandidater til stillinger i kommunens erhvervsliv registreret deres CV i Move Norths jobbank på hjemmesiden www.movenorth.dk. Og de er alle mulige medarbejdere i fremtidige stillinger, hvor der er behov for akademisk uddannet og faglært personale, fortæller Kåre Holdt Madsen, ansvarlig for Move North.

– Der sker en positiv udvikling inden for vores erhvervsliv lige nu. Flere virksomheder kommer til, og der er løbende nye jobåbninger. Det er vigtigt for kommunen, at vi får dygtige folk til at kigge vores vej. For uden arbejdskraft, ingen vækst. Der er stor konkurrence, men heldigvis har vi nogle stærke kort på hånden her i kommunen, siger Kåre Holdt Madsen.

 

Skriv en kommentar......