d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Bier på skoleskemaet i 1. klasse

12. juni 2019 - kl.16:59 - af:

Bier_600x250

Onsdag middag summede det af bier og børn på Hjulmagervej, da 19 forventningsfulde elever fra 1. klasse gul C på Sæby Skole var inviteret til at høre om bier og honning.

En af drengene i klassen, Magnus, havde fået lov at invitere alle klassekammeraterne sammen med klasselærer Grethe Jensen, på besøg hos sin morfar, Michael Madsen, der har biavl som sin store hobby.

Alle eleverne var blevet udstyret med bi-beskyttelsesdragter, som Knivholt Bilaug velvilligt havde udlånt til lejligheden.

Magnus’ mor, Kristina Pedersen, fortæller, at børnene mødte enormt spændte op og lyttede ivrigt efter, hvad morfar Michael fortalte.

Eleverne så bistader, hørte om bidronninger og bestøvning af blomster. De så, hvordan bierne fløj til og fra, og de prøvede selv at holde nogle af vokstavlerne med honning.

Bagefter fik eleverne lov at skrabe frisk honning af og nød den lækre søde honning på et stykke knækbrød.

”Jeg synes, at når man har en morfar, der bor tæt på skolen og arbejder med bier, er det alle tiders, at eleverne får mulighed for at høre og se, hvad der egentlig foregår i og omkring et bistade,” fortæller Kristina Pedersen.

Det blev en oplevelse, børnene sent vil glemme.

Tekst: Per Rye
Fotos: Kristina Pedersen

IMG_0173 kopier IMG_0168 kopier

Skriv en kommentar......